Site logo
feb 27
Kunstwerk van de week: ‘Streetart De Blaak Telt Mee’

Verrijk je reis door Tilburg met een bezoek aan “Streetart De Blaak Telt Mee,” een opvallend kunstwerk op het viaduct van de Blaakweg. Dit levendige stuk, ontworpen door de kunstenaar Lieke Bogaert in 2013, is een eerbetoon aan de wijk en haar gemeenschap, waardoor het viaduct meer is dan alleen een doorgang. Een speelse verkenning […]

feb 20
Kunstwerk van de week: ‘Beeld Sint Dominicus – RK Begraafplaats Hasselt Tilburg’

Het imposante beeld van Sint Dominicus, vervaardigd door de beeldhouwer Albert Verschuuren, prijkt trots op de RK Begraafplaats in de sfeervolle wijk de Hasselt in Tilburg. Dit meesterwerk, ontstaan in 1923 en gebeeldhouwd uit duurzaam steen, is een indrukwekkend eerbetoon aan de heilige. Verhuizing van kerk naar begraafplaats Het kunstwerk, ooit prominent aanwezig op de gevel […]

feb 13
Kunstwerk van de week: ‘Kunstwerk Gebogen cirkel’

Op het Wittebolleplein in Tilburg staat sinds 1987 het intrigerende kunstwerk “Gebogen Cirkel” van Jan Spit. Dit opvallende object, bestaande uit een beperkt aantal basisvormen, nodigt voorbijgangers uit tot contemplatie en interpretatie. De imposante cirkel, subtiel verwijzend naar de naam van het plein, voegt visuele aantrekkelijkheid toe aan de omgeving. Tijdloos kunstwerk “Gebogen Cirkel” is […]

feb 06
Kunstwerk van de week: ‘Kunstwerk Sculptuur voor wonen’

In 1997 onthulde de beeldende kunstenaar Twan Hendriks zijn werk, het “Sculptuur voor Wonen”. Dit kunstwerk prijkt nog steeds in het kantoor van Wonenbreburg in Tilburg en biedt niet alleen een visuele traktatie, maar creëert ook een onvergetelijke ruimtelijke ervaring.k Sculptuur voor Wonen: Een fysieke verdeling van ruimte Dit kunstwerk overstijgt de esthetiek; het fungeert […]

jan 30
Kunstwerk van de week: ‘Plekgedicht Korte Schijfstraat’

In het levendige hart van Tilburg ontvouwt zich een werk van Cees van Raak, een begenadigd schrijver wiens creatieve visie de straat transformeert. Het Plekgedicht, geïntegreerd in een prachtige muurschildering van Aziz Lessy in 2014, weeft een betoverend verhaal van vervlogen tijden, doordrenkt met de geuren van laken, baai en duffel. Muurschildering van Aziz Lessy: […]

jan 23
Kunstwerk van de week: ‘Slipjachtplaquette’

In het hart van Udenhout, in de wijk de Zeshoeven, vind je de ‘Slipjachtplaquette,’ een bronzen meesterwerk dat trots is vervaardigd door de befaamde Holland Metaalgieterij in 1958. Gedurende de jaren heeft dit kunstwerk een prominente plek ingenomen in de lokale geschiedenis en cultuur, waardoor het een onmisbaar element is geworden voor zowel bewoners als […]

jan 16
Kunstwerk van de week: ‘Beeld KomMa’

Het bronzen beeld ‘KomMa’, vervaardigd door het echtpaar Jean en Marianne Bremers uit Helvoirt, heeft zijn thuis gevonden bij Winkelcentrum Koningsoord in Berkel-Enschot. Dit kunstwerk, tot stand gekomen in 1989, straalt niet alleen vakmanschap uit maar draagt ook een diepere betekenis met zich mee. Een symbolische samensmelting Gemaakt van duurzaam brons, staat ‘KomMa’ op een […]

jan 11
Leerlingen uit Midden-Brabant gaan de strijd aan tijdens FIRST LEGO League regiofinale

Op 20 januari organiseert Ontdekstation013 De Regiofinale Midden-Brabant van de FIRST LEGO League. Tijdens dit evenement gaan leerlingen van scholen uit Midden-Brabant de strijd met elkaar aan.

jan 09
Kunstwerk van de week: ‘Beeld Herder met Hond’

Het beeld “Herder met Hond,” gecreëerd door kunstenares Anet van de Elzen in 1997, domineert het landschap van Berkel-Enschot met zijn indrukwekkende hoogte van ongeveer 325 centimeter. Gelegen tussen de Torenhoekstraat en Puccinilaan, trekt dit betonnen meesterwerk onmiddellijk de aandacht van voorbijgangers en nodigt hen uit om de symboliek en diepgang ervan te ontdekken. Een […]

jan 02
Kunstwerk van de week: ‘Kunstwerk Linum’

Het kunstwerk ‘Linum’ is gemaakt door Fransje Gimbrère in 2021. Het kunstwerk is te bewonderen in het Stadhuis in Tilburg. Het kunstwerk is geweven van linnengaren en gebonden in linnenbinding, ook wel platbinding genoemd.

dec 29
5 Tips voor een gedenkwaardige oudejaarsavond

Vier de jaarwisseling in stijl met 5 tips voor een onvergetelijke oudejaarsavond, of je nu thuis bent of op een feestlocatie. Maak plannen voor een knallend 2024!

dec 26
Kunstwerk van de week: ‘Mariabeeld, Beschermvrouwe der Jeugd’

Het Mariabeeld ‘Beschermvrouwe der Jeugd’ is gemaakt door Louis Manië het jaar waarin het is vervaardigd is onbekend.

dec 23
Opnieuw gratis toegang bij Challenge Cup en NK Kunstschaatsen in Tilburg

Gratis toegang tot Challenge Cup en NK Kunstschaatsen 2024 in Tilburg. Nederlandse en internationale schaatstoppers op eigen ijs. Beleef de magie van kunstschaatsen!

dec 21
Sophie Berkien benoemd tot De Nieuwe Vincent 2023

"Sophie Berkien, De Nieuwe Vincent 2023, onderscheidde zich in portretkunst. Ontdek het talent en werk van alle deelnemers van het Vincents Tekenlokaal.

dec 19
Kunstwerk van de week: ‘Kunstwerk Staande Kardinaal’

De culptuur ‘Staande Kardinaal’ is gemaakt door Giacomo Manzù. Het bronzen beeld staat in het Paleis Raadhuis in Tilburg. Het is een kardinaalsfiguur gekleed in een lange mantel tot aan de voeten.

dec 15
Amber Dijs en Pien Rutten winnaars vierde Creatieprijs van Tilburg

Amber Dijs & Pien Rutten, winnaars Creatieprijs Tilburg 2023! Actieve verbinders, bekend van Krakers Tilburg & Studio Noord. Ontvangen unieke stapeltrofee.

dec 15
De Tilburgse evenementenkalender 2024: Ontdek wat de stad te bieden heeft

Ontdek de bruisende evenementen van de stad Tilburg in 2024: muziek, culinair, inclusief, carnaval en meer! Mis het niet.

dec 13
Ontdek de sfeervolle kerstbomen van Giardino d’Italia

In het hart van de Tilburgse Reeshof, aan de Huibevendreef 22, ontvouwt zich elk jaar een klein kerstwonder. Restaurant Giardino d'Italia, beter bekend als 'de tuin van Italië', transformeert tijdens de feestdagen in de knuste kerstboom verkoper van de stad.

dec 12
Kunstwerk van de week: ‘De Drôome Lôoper’

De Drôome Lôoper die je kan vinden op de Korvelseweg in Tilburg is een interactief kunstwerk over de dromen van de Korvelseweg.

dec 08
Tilburg trakteert op hemelse oliebollen – Ontdek de beste gebakkramen van de Stad!

Het is weer die tijd van het jaar waarin de straten van Tilburg gevuld zijn met de verleidelijke geur van versgebakken Oliebollen. De gebakkramen schitteren als culinaire oases en bieden een uitgebreid assortiment aan lekkernijen en andere verrukkelijke traktaties.

dec 05
De Auberge Sunday Sessions keren terug in een nieuw circusjasje!

Na het overweldigende succes van de Auberge Sunday Sessions in 2020 en 2021, is Auberge du Bonheur verheugd aan te kondigen dat het populaire concept opnieuw wordt geïntroduceerd.

dec 05
Kunstwerk van de week: ‘Muurschildering Logo Fabriekskwartier’

In het dynamische Fabriekskwartier schittert de muurschildering "Logo Fabriekskwartier," een meesterwerk gecreëerd door de getalenteerde kunstenaar Abdalkader Abdalwahed in 2023.

dec 01
Inschrijving voor de 9e Verbeeten Challenge Geopend – Sportieve Strijd Tegen Kanker

Op zondag 21 april staat Tilburg in het teken van de 9e Verbeeten Challenge, een sportief evenement waar iedereen aan kan deelnemen. Of je nu recreatief of sportief bent, individueel of als team wilt meedoen, deze dag draait om samen sportief strijden tegen kanker.

nov 30
Wijkraad Noordhoek Tilburg pleit voor groene transformatie van Watertorenterrein

Onder het motto van vergroening, verbinding en ontmoeting streeft de Wijkraad Noordhoek Tilburg naar een positieve transformatie van het Watertorenterrein aan de Bredaseweg, dat al geruime tijd braak ligt.

nov 28
Kunstwerk van de week: ‘Kruiswegstatie 5 Simon helpt Jezus het kruis dragen’

Het kunstwerk ‘Kruiswegstatie 5 Simon helpt Jezus het kruis dragen’ is gemaakt door Fa. P. Verbraak & Zonen in 1961. Het religieuze kunstwerk bevindt zich op het Heiligdom Peerke Donders in Tilburg-Noord.

nov 23
Spelend leren: hoe looseparts de ontwikkeling van kinderen stimuleren

Het aanbieden van looseparts stimuleert de creativiteit. Als kinderen de ruimte krijgen om zelf te bepalen hoe ze het materiaal gebruiken, is de kans groter dat ze langer met looseparts kunnen spelen. Looseparts zijn er in allerlei prijsklassen. Je kunt ze gratis uit de natuur halen, maar je hebt ze veelal ook in huis. Wil je looseparts aanschaffen, dan vind je suggesties in deze blog. Klik op de afbeelding om inspirerende looseparts aan te schaffen.

nov 23
Winter in Tilburg brengt feestelijke sfeer en activiteiten naar de binnenstad

In Tilburg is het elke dag feest, want Winter in Tilburg heeft de binnenstad omgetoverd tot een betoverend winterparadijs. Vanaf 1 december kunnen inwoners en bezoekers genieten van een scala aan winterse activiteiten, verlichting, en gezellige evenementen.

nov 21
Kunstwerk van de week: ‘Beeld Miet van Puijenbroek – Textielmuseum’

Het beeld ‘Miet van Puijenbroek’ is gemaakt door Margot Homan in het jaar 2009. Het beeld staat op het terrein van het textielmuseum in Tilburg. Het kunstwerk herinnert aan Miet van Puijenbroek die een loopbaan heeft gehad van textielarbeidster tot wethouder van Tilburg.

nov 16
Invitationtoplay – hét geheim om je kind aan het spelen te krijgen

Ik heb voor jou hét geheim om rustig je koffie te drinken met je kinderen om je heen: een invitationtoplay. Of zoals we dat in gewoon Nederlands zeggen: een uitnodiging om te spelen.

nov 14
Kunstwerk van de week: ‘Reliëf De vijf wijze en de vijf dwaze maagden’

Het reliëf ‘De vijf wijze en de vijf dwaze maagden’ is gemaakt door Jan Vaes in 1964. Het kunstwerk bevindt zich in de binnentuin van het Cobbenhagen Building van Tilburg University in Tilburg-West

nov 13
Sinterklaasjournaal en de satirische talkshow ‘Speculasies’

Goed nieuws voor jong en oud in Tilburg: het is weer tijd voor het Sinterklaasjournaal! Vanaf vanavond kunnen Tilburgse gezinnen elke dag om 18.00 uur afstemmen op NPO Zapp om de laatste avonturen van Sinterklaas en zijn Pieten te volgen. Maar er is meer: na het Sinterklaasjournaal is het tijd voor een gezonde dosis humor […]

nov 11
Sinterklaas komt weer naar Tilburg: Check de route van de intocht van 2023!

Het aftellen is begonnen, en de spanning stijgt, want op zondag 19 november is het zover: Sinterklaas en zijn vrolijke pieten betreden weer de sfeervolle straten van Tilburg!

nov 10
Sinterklaas en het mysterie van de LocHal

Toen de groep de LocHal bereikte, een moderne bibliotheek die een symbool was geworden van kennis en innovatie, stopten ze. De trillingen leken hier nog intenser, alsof de bibliotheek zelf op hen reageerde.

nov 09
Sensopathisch spel: zintuiglijke avonturen voor kinderen en hun ontwikkeling

Inhoud Sensopathisch spel: zintuiglijke avonturen voor kinderen en hun ontwikkeling In deze blog ontdek je dat sensopathisch spel niet alleen leuk is, maar ook de ontwikkeling van kinderen stimuleert. Sensopathisch spel, ook bekend als sensorisch spel, zijn activiteiten waarbij kinderen hun zintuigen gebruiken om de wereld om hen heen te leren begrijpen. Leer meer over […]

nov 08
Sinterklaas en de geheime kaart van het Wilhelminapark

Deze geheime kaart toonde geheime paden en verborgen plaatsen, plekken die zelfs in de oudste verhalen van de stad niet werden genoemd. In het hart van de kaart, precies waar het Wilhelminapark zou moeten zijn, was een klein, glinsterend symbool getekend, hetzelfde symbool dat op de Florijn stond.

nov 07
Grasveld in Spoorpark wacht op herstel na festivalgeweld

Het gras in ons eigen Spoorpark heeft het zwaar gehad. Wat eruitzag als een mooie groene mat, lijkt nu wel een beetje op een slagveld na het circusfestival Circolo. Het park dat we kennen als een plek om te relaxen en te genieten van de natuur, is nu even niet op zijn best.

nov 07
Een gezonde start met het Nationaal Schoolontbijt in Tilburg

In de week van 6 tot 10 november 2023 viert Nederland de 21e editie van het Nationaal Schoolontbijt, een initiatief dat gezonde eetgewoonten bij kinderen promoot.

nov 07
Kunstwerk van de week: ‘Kunstwerk Physis’

Het unieke textiele meesterwerk is te bewonderen in de prachtige Foyer van het Koopmans gebouw op de universiteit van Tilburg. 'Physis' is in 2023 gerealiseerd en belichaamt de fascinatie van de kunstenares voor de kunst van het weven.

nov 06
Sinterklaas en het perkament van de Tilburgse stadswet

Met alle ogen gericht op Lucas, terwijl hij probeert te ontcijferen wat er op het mysterieuze perkament staat geschreven.

nov 06
De Crompouce: een culinaire hype met twee gezichten

De Brabantse bakkerswereld is in de ban van de opkomst van de Crompouce, een ongebruikelijke maar smakelijke kruising tussen een tompouce en een croissant. Terwijl sommige bakkerijen en supermarktketens de trend omarmen, verzetten de traditionalisten zich ertegen. Ondanks dit heeft de crompouce snel aan populariteit gewonnen, wat heeft geleid tot een bredere discussie over innovatie versus traditie in de voedingsindustrie. Desalniettemin moet nog blijken of dit fusiegebakje een blijvertje zal zijn.

nov 06
Jeroen Granneman: van pianoleraar tot Spotify-sensatie

In het rustige Berkel-Enschot, een kerkdorp onder de rook van Tilburg, heeft een lokale pianoleraar onverwacht internationaal succes geboekt. Jeroen Granneman, voor velen in de gemeenschap vooral bekend als de toegewijde muziekdocent, heeft zijn dorp op de kaart gezet in de wereld van digitale muziekstreams.

nov 04
Najaarsshoppen in Tilburg: Ontdek de nieuwe hotspots

De stad Tilburg heeft enkele nieuwe hotspots en terugkerende favorieten die je niet mag missen. Of je nu op zoek bent naar betaalbare woonartikelen, trendy herenmode, carnavalskostuums, of een unieke winkelervaring, Tilburg heeft het allemaal.

nov 03
Sinterklaas en het gevecht om het Wilhelminapark

De glinstering die Lucas in het Wilhelminapark had gespot, bleek een oude munt te zijn, zo zwaar en zo oud dat niemand in de groep kon raden waar hij vandaan kwam.

nov 03
Te huur: inspirerende kantoorruimte in Tilburg

Een zeldzame kans! Er is nu kantoorruimte te huur in het historische Missiehuis Rooi Harten in Tilburg! Deze plek, rijk aan geschiedenis en architectuur, is meer dan alleen een werkplek – het is levend erfgoed. Stap in een omgeving vol verhalen en laat de inspirerende ambiance je toekomstige bedrijfsvisionairen helpen vormgeven.

nov 01
Sinterklaas en het glinsterende mysterie van Tilburg

In het hart van Tilburg, waar de rode bakstenen van de oude textielfabrieken het verhaal van de stad fluisteren, gebeurde iets ongebruikelijks in de aanloop naar 5 december. Terwijl de mist zich als een zachte deken over het Wilhelminapark legde, bereidde Sinterklaas zich voor op zijn jaarlijkse bezoek. Echter, deze keer zou het anders zijn. […]

nov 01
“Hey, het is oké”: Tilburg luistert naar de ongehoorde verhalen van eenzame jongeren

Na ons recente artikel over de stille strijd tegen eenzaamheid en polarisatie in Tilburg, is er een landelijke ontwikkeling die nauw aansluit bij dit lokale vraagstuk. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een nieuwe campagne gelanceerd: “Hey, het is oké”. Deze campagne schijnt licht op de vaak onzichtbare verhalen van jongeren die […]

nov 01
Bezoek Tilburg

In de schaduw van zijn industriële verleden schittert Tilburg nu als een van de meest bruisende steden van Nederland. Deze transformatie heeft geleid tot een overvloed aan culturele, culinaire en recreatieve hotspots die wachten om ontdekt te worden. Van de levendige Spoorzone tot de serene Piushaven, Tilburg biedt een unieke mix van het oude en […]

okt 31
Een dagje Tilburg: cultuur, plezier en winkelen

Tilburg, een levendige stad, biedt bezoekers een unieke mix van cultuur, entertainment en winkelen. Van historische locaties tot moderne hangouts, er is hier iets voor iedereen. Laten we Tilburg nader verkennen! Cultuur en entertainment De Schouwburg Tilburg, ook wel bekend als Tilburg Schouwburg, is het kloppend hart van de culturele scene. Met een gevarieerde agenda […]

okt 31
Kunstwerk van de week: ‘Schilderij Dubbelportret van Koning Willem II en Anna Paulowna Na huwelijk in 1816’

Het schilderij ‘Dubbelportret van Koning Willem II en Anna Paulowna’ is geschilderd door Jan Willem Pienema in het jaar 1816. Het schilderij hangt in het Stadhuis in Tilburg.

okt 30
De Crompouce: proef het populaire TikTok gebakje in de gemeente Tilburg

Het is de trend van het moment en TikTok staat er vol mee: de crompouce. Ook in Tilburg zijn er bakkers waar de populaire gebakjes over de toonbank vliegen. Heb jij er al een geproefd?