Site logo

Kunstwerk van de week: ‘Muurschildering Dierenrijk’

Streetart Dieren van Eelco van den Berg
5/5

In de Schrobbelaarstraat in Tilburg wordt sinds 2020 de aandacht getrokken door een opvallende muurschildering genaamd “Dierenrijk”. Deze kleurrijke creatie is het meesterwerk van de Nederlandse streetart kunstenaar Eelco van den Berg en maakt deel uit van een proefproject rond muurschilderingen in de gemeente Tilburg, waar kunst de openbare ruimte verrijkt met levendigheid en kleur.

Een symbolische dierenparade: Verbinding in beeld

Meer dan alleen een visueel spektakel, vertelt Muurschildering Dierenrijk een kleurrijk verhaal. Eelco van den Berg heeft een bonte stoet van diverse dierenkoppen in zijn werk verwerkt. Deze levendige beestenboel staat symbool voor verbinding en samenzijn, een krachtig statement tegen de eenzaamheid die velen hebben ervaren tijdens de wereldwijde coronapandemie. De muurschildering fungeert als een visueel tegengif, een ode aan saamhorigheid te midden van uitdagingen.

Levendige expressie in de openbare ruimte

Muurschildering Dierenrijk weerspiegelt niet alleen de virtuositeit van Eelco van den Berg, maar markeert ook een levendige bijdrage aan de openbare ruimte van Tilburg. Als onderdeel van het muurschilderingenproefproject draagt het werk bij aan de verlevendiging van de stad, waar kunst en samenleving elkaar ontmoeten. Tilburg wordt hierdoor niet alleen een stad van stenen, maar ook een canvas voor creativiteit en expressie.

Saamhorigheid in de schaduw van de coronapandemie

Muurschildering Dierenrijk brengt de straten van Tilburg tot leven met een kleurrijke verbeelding van saamhorigheid in de schaduw van de coronapandemie. Eelco van den Berg’s meesterwerk nodigt voorbijgangers uit om te genieten van de levendige energie en de symboliek die schuilt achter de diverse dierenkoppen die de muur sieren. Het is niet alleen een kunstwerk; het is een bron van inspiratie en verbinding voor de hele gemeenschap.

Over Eelco van den Berg

Geboren in 1974 te Uden, heeft Eelco van den Berg zijn thuisbasis in Rotterdam. Zijn liefde voor kunst begon in zijn jeugd, beïnvloed door de opkomende hip-hop en graffiti cultuur. Met een unieke stijl, gekenmerkt door krachtig kleurgebruik en expressieve lijnen, heeft hij Muurschildering Dierenrijk tot leven gebracht als een levendige expressie van zijn creatieve visie.

Bekijk hier het kunstwerk van de week

 • No comments yet.
 • Add a comment
  jan 03
  Ambulance met gepaste spoed naar Goirle (a2 goirle rit: 1645)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Goirle van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten vind je op SOEQ.nl. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a2 goirle rit: 1645: Ambulance met gepaste spoed naar Goirle. Bekijk volledige 112 melding January 03, 2024 at 12:25PM

  jan 03
  Ambulance met spoed naar Udenhout (a1 udenhout rit: 1615)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Udenhout van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten vind je op SOEQ.nl. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a1 udenhout rit: 1615: Ambulance met spoed naar Udenhout. Bekijk volledige 112 melding January 03, 2024 at 11:50AM

  jan 03
  Ambulance met gepaste spoed naar Goirle (a2 goirle rit: 1438 directe inzet: ja)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Goirle van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten vind je op SOEQ.nl. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a2 goirle rit: 1438 directe inzet: ja: Ambulance met gepaste spoed naar Goirle. Bekijk volledige 112 melding January 03, 2024 at […]