Site logo

Kunstwerk van de week: ‘Kunstwerk Geschiedenis dat schrijf je zelf’

Kunstwerk Geschiedenis dat schrijf je zelf van Q S Serafijn en Hans Snoek
5/5

Het opvallende kunstwerk “Geschiedenis dat schrijf je zelf” siert de Kerkenbosplaats in Tilburg en is het resultaat van de creatieve samenwerking tussen de  kunstenaars Q.S. Serafijn en Hans Snoek. Deze neonsculptuur, geplaatst aan de voorkant van het wijkcentrum Heyhoef, trekt onmiddellijk de aandacht met de oplichtende tekst ‘www.ikwoonhier.nl’.

Omission: Kunst ontstaan uit locatie en gebruikers

Onder de naam Omission hebben de kunstenaars gestreefd naar een kunstwerk dat organisch voortkomt uit de locatie en de gebruikers ervan. Het doel was om een gedeelde geschiedenis te smeden die diep verankerd is in de omgeving. Het onderzoek van socioloog Cora van Horssen, getiteld ‘Een verkenning van de Reeshof, leven in een wijk in wording’, diende als fundament voor dit intrigerende kunstwerk.

www.ikwoonhier.nl: Het communicatiemiddel van de wijk

De neonverlichte tekst ‘www.ikwoonhier.nl‘ verwijst naar een website die fungeert als een interactief forum voor de bezoekers en gebruikers van het wijkcentrum. Dit platform dient als krachtig communicatiemiddel, waardoor bewoners en gebruikers op unieke wijze met elkaar in verbinding kunnen staan.

Over Hans Snoek

Geboren in Gorinchem in 1960, is Hans Snoek een Nederlandse beeldend kunstenaar met een passie voor zijn vak. Zijn artistieke reis omvatte een opleiding aan de Jan van Eyck academie in Maastricht van 1980 tot 1987. In samenwerking met kunstenaar Q.S. Serafijn vormde hij het gelegenheidsverband Omission, dat resulteerde in het prachtige kunstwerk op de Kerkenbosplaats.

Over Q.S. Serafijn

Q.S. Serafijn, geboren in Roosendaal en Nispen, is een veelzijdige Nederlandse kunstenaar met een academische achtergrond aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en Ateliers ’63 in Haarlem. Als beeldhouwer, installatiekunstenaar, fotograaf en schrijver heeft Serafijn een indrukwekkend portfolio opgebouwd. Met een thuisbasis in Rotterdam sinds 1991 heeft hij, samen met Hans Snoek, niet alleen opvallende kunstwerken gecreëerd maar ook een blijvende impact gehad op het kunstonderwijs in Nederland. Prijzen als de Charlotte Köhler Prijs in 1992 bevestigen hun invloed op de Nederlandse kunstscene.

Bekijk hier het kunstwerk van de week

 • No comments yet.
 • Add a comment
  jan 03
  Ambulance met gepaste spoed naar Goirle (a2 goirle rit: 1645)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Goirle van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten vind je op SOEQ.nl. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a2 goirle rit: 1645: Ambulance met gepaste spoed naar Goirle. Bekijk volledige 112 melding January 03, 2024 at 12:25PM

  jan 03
  Ambulance met spoed naar Udenhout (a1 udenhout rit: 1615)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Udenhout van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten vind je op SOEQ.nl. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a1 udenhout rit: 1615: Ambulance met spoed naar Udenhout. Bekijk volledige 112 melding January 03, 2024 at 11:50AM

  jan 03
  Ambulance met gepaste spoed naar Goirle (a2 goirle rit: 1438 directe inzet: ja)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Goirle van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten vind je op SOEQ.nl. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a2 goirle rit: 1438 directe inzet: ja: Ambulance met gepaste spoed naar Goirle. Bekijk volledige 112 melding January 03, 2024 at […]