Site logo

Kunstwerk van de week: ‘Plekgedicht Korte Schijfstraat’

Een Plekgedicht van Cees van Raak in het centrum van Tilburg
5/5

In het levendige hart van Tilburg ontvouwt zich een werk van Cees van Raak, een begenadigd schrijver wiens creatieve visie de straat transformeert. Het Plekgedicht, geïntegreerd in een prachtige muurschildering van Aziz Lessy in 2014, weeft een betoverend verhaal van vervlogen tijden, doordrenkt met de geuren van laken, baai en duffel.

Muurschildering van Aziz Lessy: Visuele poëzie

Aziz Lessy, de getalenteerde kunstenaar, geeft het Plekgedicht een visuele dimensie. Witte letters, omhuld door een subtiel grijs kader, vormen een essentieel onderdeel van de muurschildering. De combinatie van tekst en beeld creëert een poëtisch spektakel dat uitnodigt tot reflectie en contemplatie, waardoor toeschouwers zich verliezen in de artistieke harmonie.

Betekenis van het Plekgedicht: Een emotionele tijdmachine

De tekst van het Plekgedicht neemt ons mee op een reis door de geschiedenis, waar verhalen tot leven komen en de geuren van lang vervlogen textielhandel nog steeds voelbaar zijn. Het kunstwerk fungeert als een emotionele tijdmachine, waar het verleden en het heden elkaar ontmoeten in een warme omhelzing, waar bezoekers zich verliezen in de unieke emotionele ervaring.

Ervaar het plekgedicht

Ontdek de magie van Plekgedicht Korte Schijfstraat en laat je meevoeren door de gelaagdheid van tekst, geschiedenis en kunst. Een unieke ervaring die de zintuigen prikkelt en de verbinding tussen verleden en heden tot leven brengt. Laat je betoveren door de tijdloze poëzie van deze bijzondere plek.

Over Cees van Raak

Cees van Raak, geboren in 1954 in Tilburg, is niet alleen de geest achter het Plekgedicht maar ook een cultureel icoon met diepe wortels in de stad. Zijn academische achtergrond en bijdragen aan de culturele scene als medeoprichter van Stichting Volzin, Nachtburgemeester (2008) en Stadsdichter (2009) maken hem een onuitwisbaar figuur in Tilburgs cultureel erfgoed.

Bekijk hier het kunstwerk van de week

 • No comments yet.
 • Add a comment
  jan 03
  Ambulance met gepaste spoed naar Goirle (a2 goirle rit: 1645)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Goirle van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten vind je op SOEQ.nl. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a2 goirle rit: 1645: Ambulance met gepaste spoed naar Goirle. Bekijk volledige 112 melding January 03, 2024 at 12:25PM

  jan 03
  Ambulance met spoed naar Udenhout (a1 udenhout rit: 1615)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Udenhout van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten vind je op SOEQ.nl. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a1 udenhout rit: 1615: Ambulance met spoed naar Udenhout. Bekijk volledige 112 melding January 03, 2024 at 11:50AM

  jan 03
  Ambulance met gepaste spoed naar Goirle (a2 goirle rit: 1438 directe inzet: ja)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Goirle van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten vind je op SOEQ.nl. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a2 goirle rit: 1438 directe inzet: ja: Ambulance met gepaste spoed naar Goirle. Bekijk volledige 112 melding January 03, 2024 at […]