Site logo

Kunstwerk van de week: ‘Muurschildering Foyer van de Hall of Fame’

Streetart in de Foyer van de Hall of Fame in Tilburg van Joep van Gassel
5/5

In de bruisende Foyer van de Hall of Fame in Tilburg schittert sinds 2023 een adembenemende muurschildering, gecreëerd door de urban artist Joep van Gassel. Deze levendige muurschildering, genaamd “Hal 90,” dient als eerbetoon aan de voormalige foyer, die nu de naam draagt van deze inspirerende kunstzinnige ruimte.

Een artistieke glimp van de Hall of Fame en de Spoorzone

De muurschildering neemt de toeschouwer mee op een boeiende visuele reis door de Hall of Fame en de aangrenzende spoorzone. Van het Ladybird Skatepark tot diverse muzikale hoogtepunten, de muurschildering weerspiegelt de diversiteit van activiteiten die de Hall of Fame kenmerken. Elementen zoals skateboards, halfpipes en quarterpipes dienen als knipogen naar het aanwezige skatepark, terwijl een speaker, mengpaneel en platenspeler de muzikale ziel van de locatie belichamen.

Levendige voorstelling van cultuur en entertainment

De Hal 90 is niet slechts een visueel spektakel, maar fungeert ook als het podium voor diverse optredens van getalenteerde artiesten. De schildering vangt de essentie van deze optredens met treffende symbolen zoals muziekinstrumenten en stadse elementen. Zelfs de omgeving rondom de Hall of Fame, inclusief een trein en bovenleiding, vindt zijn plaats in dit kunstwerk.

Een diepere blik op de details

De muurschildering bevat subtiele details die de aandacht trekken. Opvallend is de doodskop die verwijst naar de piratenvlag die ooit fier wapperde aan de St. Cecilastraat. Dit kleine element voegt een vleugje geschiedenis toe aan de kleurrijke weergave van hedendaagse cultuur.

Betrokkenheid van lokale wethouders en de kunstenaar

Een bijzonder aspect van de totstandkoming van “Hal 90” was de betrokkenheid van de lokale wethouders Marcelle Hendrickx en Bas van der Pol. Tijdens de (her)opening van de Hall of Fame na een uitgebreide verbouwing in 2023, droegen zij ook hun steentje bij aan dit opvallende kunstwerk.

Over Joep van Gassel

Joep van Gassel,  is een urban artist met een diepe passie voor kunst in de openbare ruimte. Als vierde generatie van een creatief gezin heeft hij zijn artistieke vaardigheden verfijnd aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in Breda. Naast muurschilderingen is Joep bedreven in illustraties en grafisch ontwerp, en deelt hij zijn kennis via inspirerende workshops, waaronder die over graffiti. Met “Hal 90” voegt hij een kleurrijk hoofdstuk toe aan de artistieke geschiedenis van de Hall of Fame en Tilburg.

Bekijk hier het kunstwerk van de week

 • No comments yet.
 • Add a comment
  jan 03
  Ambulance met gepaste spoed naar Goirle (a2 goirle rit: 1645)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Goirle van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten vind je op SOEQ.nl. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a2 goirle rit: 1645: Ambulance met gepaste spoed naar Goirle. Bekijk volledige 112 melding January 03, 2024 at 12:25PM

  jan 03
  Ambulance met spoed naar Udenhout (a1 udenhout rit: 1615)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Udenhout van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten vind je op SOEQ.nl. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a1 udenhout rit: 1615: Ambulance met spoed naar Udenhout. Bekijk volledige 112 melding January 03, 2024 at 11:50AM

  jan 03
  Ambulance met gepaste spoed naar Goirle (a2 goirle rit: 1438 directe inzet: ja)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Goirle van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten vind je op SOEQ.nl. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a2 goirle rit: 1438 directe inzet: ja: Ambulance met gepaste spoed naar Goirle. Bekijk volledige 112 melding January 03, 2024 at […]