Site logo

Categorie: Nieuwste

Bekijk hier de leukste nieuwtjes uit de stad Tilburg en de dorpen Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel.

sep 13
Shoppers opgelet: 5 nieuwe winkels in Tilburg

Tilburg is hotter dan ooit met de komst van deze geweldige nieuwe winkels! Of je nu op zoek bent naar trendy kleding, inspiratie voor je interieur, alledaagse producten tegen lage prijzen of gewoon een heerlijke traktatie, Tilburg heeft het allemaal.

apr 25
SOEQ en Tilburg Zingt bundelen krachten voor inclusief meezingfeest!

SOEQ, een sociale onderneming die zich inzet voor een inclusieve samenleving in Tilburg, en Tilburg Zingt, het populaire meezingfeest van Tilburg, kondigen met trots een bijzondere samenwerking aan.

feb 28
Politie waarschuwt voor nieuwe oplichtingstruc

De afgelopen maanden heeft de politie meerdere verdachten aangehouden die bankpassen kwamen afhalen van slachtoffers van bankfraude. De politie waarschuwt voor een nieuwe oplichtingstruc waarbij een bankpas niet meer nodig is.

feb 24
Willem II haalt ruim €11.500 op voor stamceldonoren

Met de donatie van Willem II kan de stichting nieuwe stamceldonoren registreren. De stichting is erg gebaat bij het vinden van zoveel mogelijk nieuwe donoren, aangezien de kans op een match vaak erg klein is. De kans op ‘blessuretijd’ voor leukemiepatiënten neemt hiermee dus toe en laat de wens van Serge in vervulling gaan.

feb 23
Wereldtop schaatsen gratis te zien in IJssportcentrum Tilburg

Er staat veel op het spel voor de deelnemers. Bij het grootste kunstrijevenement van Nederland kan de wereldtop van het schaatsen zich voor de laatste keer kwalificeren voor het WK. Die vindt plaats in Japan, van 20 tot en met 26 maart.

feb 23
Provinciale Statenverkiezingen en waterschapsverkiezingen in Tilburg

Op woensdag 15 maart 2023 zijn de Provinciale Statenverkiezingen en waterschapsverkiezingen. Tilburgers van 18 jaar en ouder mogen dan naar de stembus.

feb 22
Wietexperiment gaat eind dit jaar dan tóch van start in Tilburg en Breda

Het is nu nog zo geregeld dat coffeeshops wel wiet mogen verkopen, maar niet inkopen. Het idee van de proef is om te kijken hoe ook de aanlevering van wiet legaal geregeld kan worden, weet Omroep Brabant.

feb 22
Deze maatregelen gaan eind maart gelden op de Cityring

Vanaf eind maart gaan de Heuvelring, Paleisring, Stadhuisplein, Schouwburgring en Noordhoekring terug naar één rijstrook. Ook mag je er dan nog maar dertig kilometer per uur rijden. Nu is de toegestane snelheid nog 50 km per uur. Het is vanaf dan ook niet meer mogelijk om vanaf de Paleisring linksaf te slaan naar de Bisschop Zwijsenstraat. Deze wordt als het ware losgeknipt van de Cityring. Politie, ambulances, taxi’s en bussen mogen dat wel.

feb 21
Dit gaat er allemaal veranderen op de Besterdring

De werkzaamheden komende maandag zijn alvast een voorloper op de grotere aanpassingen in 2025. De Besterdring is volgens de gemeente een drukke straat voor auto’s en fietsers. Bovendien is het een belangrijk knooppunt voor de horeca en winkeliers.

feb 16
Sekswerkers hebben veel last van stigma: ‘Kunnen geen bankrekening openen’

Een belangrijke dag voor sekswerkers, dat is het donderdag. Naast een foto-expositie over het werk, vertellen leden van de stichting ‘Seksworks’ over wat er nodig is voor een nieuw en beter prostitutiebeleid. Sekswerkers hebben nog veel last van vooroordelen, vertellen ze.