Kunstwerk van de week: ‘Beeld De Rooi Pannen brengt ondernemen in praktijk’

Kunstwerk: De Rooi Pannen brengt ondernemen in praktijk van kunstenares Corry Ammerlaan-van Niekerk op het terrein van Scholengemeenschap De Rooi Pannen in Tilburg

Het beeld ‘De Rooi Pannen brengt ondernemen in praktijk’ is ontworpen door Corry Ammerlaan-van Niekerk in 2002. Het beeld is deels roestvaststaal, deels brons. Het kunstwerk bevindt zich op het terrein van de Rooi Pannen in Tilburg-West. Het beeld geeft een persoon weer die gefocust is op de toekomst en risico’s durft te nemen. De golf in het beeld symboliseert een dakpan die overvloeit in een golf. De dynamische persoon probeert steeds op de voorste golf blijven, en zo vooruit te komen. Het kunstwerk is geplaatst ter gelegenheid van de nieuwbouw van het onderwijs winkelcentrum bij de Rooi Pannen.

Over de kunstenaar

Corry Ammerlaan-van Niekerk (1947) is schilder, beeldhouwer en artistiek directrice van Artihove Art Centre in Bergschenhoek. Ze is opgeleid aan de pedagogische academie en stond in eerste instantie veel voor de klas. Hierna heeft ze zichzelf ontplooid als kunstenares. Haar kunstwerken zijn herkenbaar aan de vlotte dynamische vormgeving met een tijdloze uitstraling en zijn vaak in een abstracte stijl. Ze is betrokken bij de mens in de maatschappij en dit zie je dan ook terug in haar kunst. Haar oeuvre is veelzijdig en omvat grote objecten, sculpturen en industriële vormgeving.

School voor ondernemen

Is het jouw droom om later een eigen zaak te openen? Vind je het daarnaast leuk om de leiding te nemen? En kom je ook nog eens graag in contact met mensen? Dan is de opleiding Ondernemer retail jou op het lijf geschreven. Hier leer je de verschillende aspecten van zelfstandig ondernemerschap, zoals beheer van financiën, assortimentskeuze en personeelsbeleid.

Bekijk het kunstwerk van de week

Wil je reageren? Dat kan hieronder

  • No comments yet.
  • Add a comment

    Heb je deze al gelezen?