Site logo

Tag: Brons

Bekijk hier nieuwsberichten met te Tag: brons en die je op soeq.nl kan vinden

mrt 21
Kunstwerk van de week: ‘Beeld De Arbeider – Stadhuis Tilburg’

Het beeld ‘De Arbeider’ is gemaakt door Zr. Jesualda Kwanten en is in 1971 gerealiseerd. Het bronzen beeld bevindt zich in het Stadhuis in Tilburg.

nov 22
Kunstwerk van de week: ‘borstbeeld Burgemeester Letschert’

Het borstbeeld ‘Burgemeester Letschert’ is gemaakt door Zr. Jesualda Kwanten in 1988. Het bronzen kunstwerk staat in het Stadhuis in Tilburg.

nov 01
Kunstwerk van de week: ‘Beeld Koning Willem II’

Het beeld ‘Koning Willem II’ is gemaakt door Jozef Geefs in 1844. De Kroonprins en latere Koning Willem II verbleef graag in Tilburg, hij voelde zich hier gelukkig en vrij.

sep 14
Monument van de week: ‘Rene Klessensmonument tegen oorlog en geweld’

Het kunstwerk ‘Rene Klessensmonument tegen oorlog en geweld’ is vervaardigd door Christien Nijland in 1996. Het oorlogsmonument bevindt zich in Tilburg Oud Noord.

aug 23
Kunstwerk van de week: ‘Beeld De Kruikenzeiker’

Het beeld ‘De Kruikenzeiker’ is gemaakt door Henk Smulders in 1986. Het bronzen kunstwerk bevindt zich in de Heuvelstraat in het Centrum van Tilburg. Tijdens carnaval noemen Tilburgers zichzelf Kruikenzeikers, Kruiken of Kruikinnen.

aug 16
Kunstwerk van de week: ‘Borstbeeld ‘Burgemeester Brecht’

Het borstbeeld ‘Burgemeester Becht’ is gemaakt door Zr. Jesualda Kwanten in 1974.  Het bronzen beeld staat in het Stadhuis in Tilburg.

jul 27
Monument van de week: ‘Het Kermismonument’

Het beeld ‘Kermismonument’ is gegoten door Melis Gieterij naar een ontwerp van Wood Design in 1998.

mei 31
Kunstwerk van de week: ‘Kunstwerk Galapagos’

Het kunstwerk ‘Galapagos’ is een grote opengewerkte bol die is ingeklemd tussen twee kleinere dichte bollen. Het patroon in de opengewerkte bol heeft de vorm van de Galapagos-eilanden in de Stille Zuidzee. In de opengewerkte bol is een vrolijk bronzen oermonster te zien.

apr 12
Kunstwerk van de week: ‘Beeld I’m here now’

Het beeld ‘I’m here now’ is gemaakt door Lotta Blokker in 2008. Het bronzen beeld bevindt zich bij de universiteitscampus van Tilburg University. De universiteit bezit het kunstwerk sinds 2008 door de gulle schenking van alumnus Paul van Rensch.

apr 05
Kunstwerk van de week: ‘Beeld De Rooi Pannen brengt ondernemen in praktijk’

Het beeld ‘De Rooi Pannen brengt ondernemen in praktijk’ is ontworpen door Corry Ammerlaan-van Niekerk in 2002.