Kunstwerk van de week: ‘Beeld de bizon’

Kunstwerk De Bizon van Frank van der Loo in Udenhout

Het beeld ‘De Bizon’ is gemaakt door Frank van der Loo in 2001. Het bronzen kunstwerk bevindt zich in de wijk de Mortel in Udenhout. ‘De Bizon’ staat op een natuurstenen sokkel. Het beeld werd geschonken door Van der Weegen Bouwgroep aan de Tilburgse bevolking. Dit werd gedaan bij de oplevering van de nieuwe woningen in de nieuwbouwwijk de Mortel rond november 2001. Van der Weegen gaf het beeld wegens de associatie met snelheid, daadkracht en spanning. Deze eigenschappen zijn volgens het bedrijf terug te zien in de bouw.

Frank van der Loo is geboren op 22 december 1956. Hij zat op de Academie voor Industriële Vormgeving, op de afdeling Beeldende Vormgeving en Beeldhouwen, in Eindhoven. Hierna studeerde hij verder op de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving, op de afdeling Plastische Vormgeving in ‘s-Hertogenbosch. Frank van der Loo is docent geweest aan de Akademia di Arte voor Plastische Vormgeving op Curaçao. Hij maakt exclusieve bronzen beelden en heeft een eigen gieterij.

Meer kunst van de kunstenaar

Frank van der Loo heeft meerdere exclusieve en unieke bronzen beelden gemaakt. Vele bedrijven en organisaties lieten hem een monumentale sculptuur vervaardigen voor plaatsing binnen of buiten. In Brabant is Frank van der Loo o.a. bekend van het ‘Beeld van Janus Kiepoog’ (1985, Den Bosch), het ‘Beeld voor Huize de La Salle’ (1990, Boxtel), het ‘Fratermonument’ (1993, Tilburg), het ‘Beeld Samenspel’ (1997, Udenhout) en het ‘St. Felixmonument’ (1998, Udenhout).

Bekijk het kunstwerk van de week

Wil je reageren? Dat kan hieronder

  • No comments yet.
  • Add a comment

    Heb je deze al gelezen?