Beschrijving

De Rooi Pannen is een scholengemeenschap met vmbo- en mbo-opleidingen op het gebied van handel & ondernemen, horeca, toerisme & recreatie, vormgeving en marketing & evenementen.

Pijlers

Het onderwijs van De Rooi Pannen is gebaseerd op drie pijlers: kleinschalige opzet, praktijkgerichtheid en ondernemende leerlingen.

 • Kleinschalige opzet: iedere afdeling heeft een eigen gebouw met eigen docenten en onderwijsondersteunend personeel, waardoor leerlingen zich snel thuis voelen. Respect en aandacht voor elkaar is hierbij erg belangrijk.
 • Praktijkgericht onderwijs: alle kennis die leerlingen opdoen, kunnen ze direct toepassen in échte hotels, winkels, restaurants, bakkerijen, evenementenbureaus enz op de locaties van De Rooi Pannen. Zo echt kan leren zijn! Daarnaast lopen ze stages bij aansprekende bedrijven in binnen- en buitenland.
 • Ondernemende leerlingen: een juiste beroepshouding en op een goede manier met mensen omgaan is onmisbaar voor een succesvolle carrière. Voor de beroepen waarvoor De Rooi Pannen opleidt, is vaak behoefte aan mensen met lef, die initiatief durven nemen en creatief en vernieuwend denken. De Rooi Pannen zorgt ervoor dat de leerlingen zich ontwikkelen op deze vlakken.

Meer dan een school

Maar De Rooi Pannen is meer dan een school. Boodschappen doen in het winkelcentrum, een overnachting in een van de hotels, seizoen producten in de vmbo-winkels of een lunch of diner in een van de restaurants. de studenten ontvangen de gasten graag in de praktijkfaciliteiten van De Rooi Pannen. Daarnaast hecht De Rooi Pannen veel waarde aan goede contacten met het bedrijfsleven. Behalve stages bij gerenommeerde bedrijven in binnen- en buitenland komen de studenten in contact met het werkveld via onder meer gastlessen en bedrijfsbezoeken. Bovendien heeft De Rooi Pannen nauwe contacten met oud-studenten. Kom jij ook studeren op de vmbo- en/of mbo-school in Tilburg?

Locatie

De Rooi Pannen, Dr. Ahausstraat 1, Tilburg, North Brabant 5042 EK, Netherlands

 • Gaía Koinonikós
  7 maart 2022 at 10:38

  Leuke school. Levert goede stagiaires.

  Klantvriendelijkheid

  Afspraken nakomen

  Bereikbaarheid

  Communicatie

  Kwaliteit

  Professionaliteit medewerkers

Voeg een beoordeling toe