Site logo

Tag: Activiteiten

Ontdek de bruisende activiteiten in Tilburg: van rijke culturele musea en levendige muziekevenementen tot spannende sportuitjes en sfeervolle eet- en drinkgelegenheden. Tilburg biedt voor ieder wat wils!

nov 01
Bezoek Tilburg

In de schaduw van zijn industriële verleden schittert Tilburg nu als een van de meest bruisende steden van Nederland. Deze transformatie heeft geleid tot een overvloed aan culturele, culinaire en recreatieve hotspots die wachten om ontdekt te worden. Van de levendige Spoorzone tot de serene Piushaven, Tilburg biedt een unieke mix van het oude en […]

okt 28
Tilburgse Ereprent voor Tilburgse Amateur Fotografie Vereniging

Op vrijdag 27 oktober 2023 ontving de Tilburgse Amateur Fotografie Vereniging (TAFV) vanwege het 75- jarig bestaan de Tilburgse Ereprent. Wethouder Marcelle Hendrickx reikte de ereprent uit tijdens de jubileumbijeenkomst.

okt 25
Carnaval in Kruikenstad: Een overzicht van onmisbare evenementen

Het carnavalsseizoen in Kruikenstad staat weer voor de deur, en met Elf-Elf in aantocht, is het tijd om je agenda gereed te maken voor een reeks van fantastische evenementen.

okt 24
Klok verzetten: waarom doen we dat?

Hallo Kruikenzeikers en overige Tilburgers! Aankomend weekend is het weer zover: we verzetten de klok. Nu vraag je je misschien af: wat heeft dit te maken met onze geliefde stad Tilburg? Laten we dat samen ontdekken. Waarom wordt de klok 2 keer per jaar verzet? Allereerst, net als in de rest van de Europese Unie, […]

okt 14
Het Hagelkruisplein in Tilburg als ideale locatie

Het belang van buitenspelen voor kinderen en de kracht van interactie met ouderen In onze moderne samenleving, waar de nadruk vaak ligt op technologische vooruitgang en de virtuele wereld, wordt het belang van traditionele, fysieke activiteiten zoals buitenspelen soms over het hoofd gezien. Buitenspelen is essentieel voor de algehele ontwikkeling van kinderen, maar er schuilt […]

okt 12
Het ‘Grôot Dikteej’ van de Tilburgse Taol is terug

Een jarenlange traditie in de Tilburgse cultuur krijgt een nieuw leven ingeblazen. De Stichting Tilburgse Taol maakt zich opnieuw op voor het organiseren van het authentieke ‘Tilburgs Dikteej’. Dubbeldoelstelling van het Tilburgs Dikteej Dit bijzondere evenement dient twee belangrijke doelen. Ten eerste fungeert het als een examen voor de deelnemers van de Taolklas die momenteel […]

okt 12
Tilburgse Ereprent voor Were Di Tilburg

Op 6 oktober 2023 was het een bijzondere dag voor de Tilburgse sportvereniging Were Di, gelegen aan de IJsclubweg 2 in Tilburg. Ter ere van hun 75-jarig bestaan ontvingen ze de prestigieuze Tilburgse Ereprent

okt 12
Zilveren Erepenning voor Hélène Schneiders-van den Berg 

Op 7 oktober werd mevrouw H.A.C. (Hélène) Schneiders-van den Berg, woonachtig in Tilburg, geëerd met de Zilveren Erepenning van de gemeente Tilburg. Deze bijzondere onderscheiding werd uitgereikt vanwege haar bewonderenswaardige toewijding als coördinator van de Stichting Met je Hart Tilburg

okt 04
Teamintuïtie: de sleutel tot bedrijfsgroei in Tilburg

In het dynamische Tilburg, waar ondernemerschap hoogtij viert, stelt men vast dat één component consequent opvalt bij de meest vooraanstaande bedrijven: teamintuïtie. Bij Route ICR ligt er een sterke nadruk op de 9 groeiprincipes, en vandaag wordt dit cruciale element nader onder de loep genomen.

okt 03
Evenementen in Tilburg: jouw gids voor stadsactiviteiten

Tilburg blijft een topbestemming voor evenementen, en het is duidelijk waarom. Met een constant vernieuwend aanbod dat de rijke cultuur van de stad weerspiegelt, is er altijd iets te doen. Of je nu een lokale inwoner bent of een bezoeker van buiten de stad, bekijk onze agenda en ontdek wat Tilburg vandaag, dit weekend of in 2023 te bieden heeft.

okt 02
Financiële gezondheid: de weg naar succesvolle groei in Tilburg

Elk bedrijf heeft dromen, ambities en doelen. Maar het realiseren van deze doelen gaat verder dan het hebben van een geweldig product of een indrukwekkende dienst. Het gaat om de financiële gezondheid van uw bedrijf. In deze blog ontdekken we het belang van een financieel gezonde onderneming en hoe u stappen kunt zetten om dit te bereiken.

sep 28
Van stadsgrijsheid naar groene wijsheid: Groen Oogstweekend in het Centrum van Tilburg

Tilburg staat op het punt om groener, duurzamer en bewuster te worden dan ooit tevoren. In een opwindende viering van duurzaamheid, ambacht, en vergroening, nodigen bewoners, bezoekers, ondernemers en vastgoedeigenaren je uit om deel te nemen aan de Groene Oogstroute.

sep 27
Intocht Sinterklaas 2023 Tilburg

De intocht van Sinterklaas in Tilburg is meer dan alleen een jaarlijks evenement; het is een diepgewortelde traditie, zorgvuldig bewaard en voortgezet door het Centraal Sint Nicolaas Comité Tilburg sinds 1901. Als de oudste organisatie in Nederland die zich richt op het Sinterklaasfeest, heeft het comité de eer de stad en haar inwoners al meer dan een eeuw te dienen. Dit jaar brengt de intocht echter ook een bijzonder verhaal met zich mee, dat zich afspeelt in het kasteel van Sinterklaas.

sep 20
Tilburg Ten Miles: Een sportief weekend in het centrum van Tilburg

Dit komende weekend staat het centrum van Tilburg weer in het teken van wandelen en hardlopen. De Tilburg Ten Miles brengt sportieve zielen bij elkaar om verschillende afstanden af te leggen door en rond het centrum van de stad.

sep 05
Wat zoekt Tilburg? Inzichten voor lokale ondernemers

Tilburg, een stad vol leven, cultuur en bedrijvigheid, staat bekend om zijn diversiteit en de sterke band die het heeft met zijn inwoners. Maar wat zoeken de inwoners van Tilburg precies online? Dankzij recent onderzoek hebben we inzicht gekregen in de populairste zoekopdrachten in Tilburg. Deze gegevens bieden een unieke kans voor lokale ondernemers om beter te begrijpen wat er leeft onder de inwoners en hoe ze hun aanbod hierop kunnen afstemmen.