Site logo
sep 28
Van stadsgrijsheid naar groene wijsheid: Groen Oogstweekend in het Centrum van Tilburg

Tilburg staat op het punt om groener, duurzamer en bewuster te worden dan ooit tevoren. In een opwindende viering van duurzaamheid, ambacht, en vergroening, nodigen bewoners, bezoekers, ondernemers en vastgoedeigenaren je uit om deel te nemen aan de Groene Oogstroute.

sep 27
Intocht Sinterklaas 2023 Tilburg

De intocht van Sinterklaas in Tilburg is meer dan alleen een jaarlijks evenement; het is een diepgewortelde traditie, zorgvuldig bewaard en voortgezet door het Centraal Sint Nicolaas Comité Tilburg sinds 1901. Als de oudste organisatie in Nederland die zich richt op het Sinterklaasfeest, heeft het comité de eer de stad en haar inwoners al meer dan een eeuw te dienen. Dit jaar brengt de intocht echter ook een bijzonder verhaal met zich mee, dat zich afspeelt in het kasteel van Sinterklaas.

sep 27
Kraanpop 2023: Een weekend vol entertainment en sfeer in Berkel-Enschot

Ben je op zoek naar een geweldig weekend vol plezier en entertainment? Dan is Kraanpop in Berkel-Enschot precies wat je zoekt! Dit jaar belooft het evenement nog spectaculairder te worden, met twee onvergetelijke dagen vol muziek, feest en gezelligheid.

sep 26
Nieuwe Wethouder voor GroenLinks in Tilburg

De GroenLinks Fractie Tilburg heeft de huidige fractievoorzitter, Evelien Kostermans, voorgedragen als de nieuwe wethouder van Tilburg.

sep 26
Kunstwerk van de week: ‘Reliëf Maria – Goirkestraat’

Het reliëf ‘Maria Goirkestraat’ is gemaakt door Luc van Hoek rond 1945. Het religieuze kunstwerk bevindt zich in de Hasselt in Tilburg Oud-Noord.

sep 20
Monument van de week: ‘Oorlogsgraven Rooms Katholieke Begraafplaats Biezenmortel’

In de nacht van 16 op 17 juni 1944 stortte in Biezenmortel een Engelse viermotorige bommenwerper neer. De zes Canadese soldaten waren uit het vliegtuig geslin-gerd en vrijwel meteen overleden.

sep 20
Tilburg Ten Miles: Een sportief weekend in het centrum van Tilburg

Dit komende weekend staat het centrum van Tilburg weer in het teken van wandelen en hardlopen. De Tilburg Ten Miles brengt sportieve zielen bij elkaar om verschillende afstanden af te leggen door en rond het centrum van de stad.

sep 19
Kunstwerk van de week: ‘Beeld Drie kinderen in een kring’

Het beeld ‘Drie kinderen in een kring’ is gemaakt door Hans Claesen in 1962. Het witgeschilderde betonnen beeld bevindt zich in Tilburg-West in de wijk Het Zand.

sep 13
Monument van de week: ‘RK Begraafplaats Hasselt Gezamenlijk Graf Oorlogsslachtoffers’

Het monument op de R.K. begraafplaats ‘Hasselt’ in Tilburg is een bakstenen gedenkmuur, geflankeerd door een betonnen sierelement.

sep 13
Shoppers opgelet: 5 nieuwe winkels in Tilburg

Tilburg is hotter dan ooit met de komst van deze geweldige nieuwe winkels! Of je nu op zoek bent naar trendy kleding, inspiratie voor je interieur, alledaagse producten tegen lage prijzen of gewoon een heerlijke traktatie, Tilburg heeft het allemaal.

sep 12
Kunstwerk van de week: ‘Borstbeeldje Koning Willem II – Stadhuis Tilburg’

Het borstbeeld Willem II is te vinden in het Stadhuis in het centrum van Tilburg. De maker en het jaartal van het beeld zijn onbekend.

sep 07
Esmah Lahlah van Tilburgse wethouder naar Tweede Kamer kandidaat

Het is een opmerkelijke opkomst in de politieke arena voor Esmah Lahlah. Na haar indrukwekkende overwinning vorig jaar als GroenLinks-lijsttrekker in Tilburg, heeft ze nu een prominente plek verworven op de kandidatenlijst van GroenLinks-PvdA voor de aankomende Tweedekamerverkiezingen.

sep 07
Bewonder 7 prachtige nieuwe muurschilderingen in Tilburg

Ontdek de prachtige nieuwe muurschilderingen die Tilburg verfraaien! 7 opvallende kunstwerken wachten om bewonderd te worden. Kom en geniet van de kleurrijke straatkunst in onze bruisende stad.

sep 05
Kunstwerk van de week: ‘Reliëf Maria – Ringbaan-Oost’

Het kunstwerk ‘Reliëf Maria Ringbaan-Oost’ is gemaakt door Luc van Hoek in 1932. Het religieuze reliëf bevindt zich in de wijk de Armhoef in Tilburg Oud-Zuid.

aug 30
Monument van de week: ‘Monument Ezeltjesdag Tilburg’

Het monument voor Ezeltjesdag Tilburg is te vinden in buurtschap Vijfhuizen in de gemeente Tilburg. Het monument is onthult op 20 juni 1999.

aug 29
Kunstwerk van de week: ‘Kunstwerk Spelende beren’

Het kunstwerk ‘Spelende beren’ is gemaakt door Jaak Kreijkamp in 1966. Het kunstwerk bevindt zich op het schoolplein van basisschool Jeanne d’Arc in Tilburg-West.

aug 23
Monument van de week: ‘Oorlogsgraf V1 Minister Talmastraat Tilburg’

Het monument V1 Minister Talmastraat Tilburg is te vinden op RK Begraafplaats Het Goirke aan de Goirkestraat in Tilburg

aug 22
Kunstwerk van de week: ‘Kalkbakje van de Eerste Steen van het Paleis Raadhuis’

Het ‘Kalkbakje van de Eerste Steen van het Paleis Raadhuis’ is gemaakt in 1847 en staat in het Stadhuis van Tilburg. De maker van het kalkbakje is onbekend.

aug 16
Monument van de week: ‘Marietje Kessels Monument’

Het Marietje Kessels Monument is gemaakt door Guido Geelen en is in 2001 in het Elzenhof in Tilburg geplaatst.

aug 15
Kunstwerk van de week: ‘Kunstwerk Glas in lood – Petrus Donders kerk’

Het kunstwerk ‘Glas in lood Petrus Donders kerk’ is gemaakt door Joep Nicolas de glas-in-loodramen zijn in 2002 herplaats in de Petrus Donders kerk.

aug 09
Monument van de week: ‘Struikelsteen – Edith Helena Bartels – Lange Nieuwstraat’

Voor de woning van de Lange Nieuwstraat 162 in de wijk Theresia in Tilburg is in 2012 een struikelsteen gelegd voor Edith Helena Bartels. De struikelsteen werd in 2012 is door Bewonersstichting Theresia en in aanwezigheid van haar nabestaanden gelegd.

aug 08
Kunstwerk van de week: ‘Kruiswegstatie 7 Jezus valt voor de tweede maal onder het kruis’

Het kunstwerk ‘Kruiswegstatie 7 Jezus valt voor de tweede maal onder het kruis’ is gemaakt door Fa. P. Verbraak & Zonen in 1961. Het religieuze kunstwerk bevindt zich op het Heiligdom Peerke Donders in Tilburg-Noord.

aug 02
Monument van de week: ‘Het Holocaustmonument Tilburg’

Het Holocaustmonument kan je vinden in het vrijheidspark in Tilburg en is van de hand van Tine van de Weyer en is in 2020 geplaatst in het park.

aug 01
Kunstwerk van de week: ‘Reliëf Maria – Burgemeester Damsstraat’

Het kunstwerk ‘Reliëf Maria Burgemeester Damsstraat’ is gemaakt door Lambertus Zijl in 1935. Het religieuze kunstwerk is te zien in de wijk Zorgvlied Tilburg-Zuid.

jul 26
Monument van de week: ‘Plaquette Omgekomen NS-medewerkers Hoofdwerkplaats Tilburg’

De plaquette ‘Omgekomen NS-Medewerkers Hoofdwerkplaats Tilburg’ is gemaakt door Ir. H.G.J. Schelling en H.J. Winkelman in 1948. Het monument bevindt zich in de Lochal in Tilburg.

jul 25
Kunstwerk van de week: ‘Beeld Kletsende Vrouwtjes’

Het beeld de kletsende vrouwtjes is gemaakt door Arie van Hoorn in 1988. Het bronzen kunstwerk is 20 centimeter hoog en bevindt zich in de Slimstraat in Udenhout.

jul 19
Monument van de week: ‘Struikelstenen – Tuinstraat – Familie Moerel’

Voor het huis in de Tuinstraat 85 in het centrum van Tilburg zijn op 24 november in 2013 drie struikelstenen gelegd voor familie Moerel.

jul 18
Kunstwerk van de week: ‘Glas In Lood – Paleis-Raadhuis’

Het kunstwerk ‘Glas In Lood’ is ontworpen door Toon Berg. Wanneer het kunstwerk precies is vervaardigd is nog onbekend. De glas in lood ramen zijn te bewonderen in het Paleis Raadhuis in Tilburg.

jul 12
Tilburgers opgelet! De Roze Maandag Express komt eraan!

Op maandag 24 juli, tijdens de Tilburgse kermis, rijdt de speciale Roze Maandag Express dwars door onze stad. Deze kleurrijke trein, gevuld met muziek, feest en lekkernijen, brengt de eerste bezoekers rechtstreeks vanuit Amsterdam naar ons geliefde Tilburg.

jul 12
De Sociale Kermisbingo op de Tilburgse Kermis: Verbindend en plezier

We hebben goed nieuws voor jou! Ook dit jaar kun je op donderdagmiddag tijdens de Tilburgse Kermis genieten van de Sociale Kermisbingo. Een geweldig evenement georganiseerd door de Jupiler Bierhal in samenwerking met Stichting Met je Hart.

jul 12
Nieuwe plannen voor de Caribbean Night tijdens de Tilburgse Kermis!

Hoewel de oorspronkelijke Caribbean Night op het Pieter Vreedeplein tijdens de Tilburgse Kermis dit jaar niet doorgaat, heeft organisator Michael Cornelia van Lokaal Zeven een geweldig alternatief bedacht om toch te kunnen genieten van de Caribische sfeer en muziek.

jul 11
Kunstwerk van de week: ‘Streetart Tunnel von Weberpad’

Het kunstwerk ‘Streetart Tunnel von Weberpad’ is gemaakt door Joep van Gassel in 2021. De muurschildering is te bewonderen in de wijk Heikant in Tilburg Noord.

jul 08
Welk type kermisganger ben jij? ontdek de beste route voor jou!

De Tilburgse Kermis biedt voor iedereen een onvergetelijke ervaring, of je nu een Waaghals bent, een Familiemens of een Bourgondiër. Ontdek welk type kermisganger jij bent en volg de beste route die bij jou past!

jul 05
Monument van de week: ‘Indië monument – Tilburg’

Het Indië monument is te vinden in het Vrijheidspark in TIlburg en is van de hand van André Doevendans en is in 2001 gerealiseerd.

jul 04
Kunstwerk van de week: ‘Muurreliëf Simon Building’

Het kunstwerk ‘Muurreliëf Simon Building’ is gemaakt door Luc van Hoek in 1975. Het muurreliëf bevindt zich in het Simon Building van Tilburg University in Tilburg-West.

jul 01
Ontdek de attractie plattegrond van de Tilburgse Kermis 2023!

Het is bijna zover, de Tilburgse Kermis van 2023 staat voor de deur! Ben jij klaar voor een onvergetelijk avontuur vol kermisplezier? Om ervoor te zorgen dat jij optimaal kunt genieten van alle attracties, hebben wij een handige attractieplattegrond samengesteld.

jun 28
Monument van de week: ‘Struikelsteen – Bertram Polak – Professor Dondersstraat’

In de Professor Dondersstraat in de wijk Hoogvenne is op 29 april 2011 een struikelsteen gelegd voor Bertram Polak. De steen werd gelegd op initiatief van Arnoud-Jan Bijsterveld

jun 27
Kunstwerk van de week: ‘Mozaïek van Maria met kind – Broekhovenseweg’

Het kunstwerk ‘Mozaïek van Maria met kind’ is gemaakt door een onbekende kunstenaar. Het religieuze mozaïek werk is te zien in de wijk Broekhoven in Tilburg.

jun 21
Monument van de week: ‘Gedenkvenster Tilburg’

Gedenkvenster Tilburg is te vinden in het trappenhuis van het St. Odulphuslyceum in Tilburg en is gemaakt door Piet Clijsen. Het glas in lood venster is in 1949 geplaatst.

jun 20
Kunstwerk van de week: ‘Gedenkraam Koning Willem II’

Het ‘Gedenkraam Koning Willem II’ is gemaakt door Atelier F. Nicolas en Zonen in 1909. De glas-in-loodramen zijn te aanschouwen in het Stadhuis in Tilburg.

jun 14
Monument van de week: ‘Gedenksteen Coba Pulskens 1884-1945’

De Gedenksteen Coba Pulskens (1884-1945) die je kan vinden in de Diepenstraat in Tilburg herdenkt op deze manier de Tilburgse verzetsheld.

jun 13
Kunstwerk van de week: ‘Schaatsersreliëf’

Het kunstwerk ‘Schaatsersreliëf’ is gemaakt door een onbekende kunstenaar. Het reliëf bevindt zich in Tilburg-Zuid, aan de linkerzijde van de ingang van de Ireen Wüst ijsbaan.

jun 07
Monument van de week: ‘Beeld / Monument voor Peerke Donders’

Beeld / Monument voor Peerke Donders is te vinden voor de ingang van het Heiligdom Peerke Donders in Tilburg en is in 1933 geplaatst.

jun 06
Kunstwerk van de week: ‘Kruiswegstatie 13 Jezus van het kruis afgenomen’

Het kunstwerk ‘Kruiswegstatie 13 Jezus van het kruis afgenomen’ is gemaakt door Fa. P. Verbraak & Zonen in 1961. Het religieuze kunstwerk bevindt zich op het Heiligdom Peerke Donders in Tilburg

mei 31
Monument van de week: ‘Beeld / Monument van Onze Lieve Vrouw ter Baan’

Het kunstwerk ‘Onze Lieve Vrouw ter Baan’ is gemaakt door Manus Evers in het jaar 1939. Het bevindt zich in Tilburg-Zuid in het Leijpark.

mei 30
Kunstwerk van de week: ‘Glas in Lood De ambachten van Tilburg’

Het 'Glas in Lood De ambachten van Tilburg' is gemaakt door Joep Nicolas in 1936. De glas in lood ramen bevinden zich in het Paleis Raadhuis

mei 24
Monument van de week: ‘Venster naar het verleden, Spiegel naar Het heden – Noordstraat’

De plaquette ‘Venster naar het verleden, Spiegel naar Het heden’ is gemaakt door Mieke Engering in 2008. Het oorlogsmonument bevindt zich in de Noordstraat in Tilburg.

mei 23
Kunstwerk van de week: ‘Reliëf De vlucht naar Egypte’

Het kunstwerk ‘De vlucht naar Egypte’ is gemaakt door Petrus van Tielraden in 1890. Het timpaan bevindt boven een van de deuren van de Heuvelse kerk in Tilburg.

mei 17
Monument van de week: ‘Struikelstenen – Helga Deentuin’

In de Helga Deentuin in het centrum van Tilburg zijn op 5 Februari in 2017 twee struikelstenen gelegd voor Elisa Hollander en Herta Gottschalk.

mei 16
Kunstwerk van de week: ‘Reliëf 3 Suissess’

Het kunstwerk ‘Reliëf 3 Suisses’ is gemaakt door een onbekende kunstenaar. Het cementen reliëf bevindt zich op een industrieel gebouw in de Kanaalzone Noord-Oost Tilburg.