Site logo
Beschrijving

Ambachtelijke Bakkerij Eigenzinnig: Meesterlijk brood en banket

Bakkerij Eigenzinnig, voorheen bekend als Bakkerij Ammann, is een ambachtelijke bakkerij die sinds december 1922 een indrukwekkende reputatie heeft opgebouwd. Het fundament van onze bakkerij ligt in de passie voor het ambachtelijke vak, waarbij we met liefde en toewijding ons brood en banket zelf blijven maken. Onze constante focus op kwaliteit en de bereidheid om in te spelen op de specifieke wensen van onze gewaardeerde klanten maken ons uniek in Tilburg en omgeving.

Een historisch erfgoed

Leo Ammann en zijn vrouw Regien legden in 1922 de basis voor Bakkerij Eigenzinnig aan de Molenbochtstraat 48 in Tilburg. Na verloop van tijd nam Victor, de jongste van hun zes kinderen, het roer over in 1957. Met moderne ideeën verhuisde de winkel naar nummer 46, waar een nieuwe generatie de traditie voortzette en de bakkerij transformeerde tot wat het vandaag is.

Een eeuw van passie en toewijding

In oktober 1982 gaven Victor en Truus Ammann het stokje door aan hun oudste zoon Lion en zijn vrouw Anita. Als trotse eigenaren zijn zij nog steeds dagelijks enthousiast bezig met het reilen en zeilen van de bakkerij. In 2022 hopen zij samen met het toegewijde team en hun gewaardeerde klanten het 100-jarig jubileum van Bakkerij Eigenzinnig te vieren.

Bekroond met prijzen: Leukste bakker & lekkerste appelflap

Bakkerij Eigenzinnig heeft niet alleen een rijke geschiedenis, maar ook een moderne erkenning. In maart 2013 werd de bakkerij verkozen tot de leukste bakkerij van Tilburg, met het hoogste waarderingscijfer. Bovendien behaalde het de 5e plaats in de provinciale wedstrijd van heel Noord-Brabant.

In 2014 werd Bakkerij Eigenzinnig bekroond met de titel van de lekkerste appelflap van Tilburg, tijdens een onaangekondigde wedstrijd georganiseerd door de Genietgroep. Een mysterieuze shopper haalde appelflappen bij alle verkooppunten in Tilburg, en de appelflap van Bakkerij Eigenzinnig werd uitgeroepen tot de absolute winnaar. Met een verrukkelijke vulling en een krokante korst was de jury unaniem in hun lof voor deze overheerlijke lekkernij. Bakkerij Eigenzinnig is trots op deze erkenning en blijft streven naar ongeëvenaarde kwaliteit en smaak.

Locatie
Closed
Closed today Toggle weekly schedule
 • Monday

  Closed

 • Tuesday

  Closed

 • Wednesday

  08:30 - 18:00

 • Thursday

  Closed

 • Friday

  08:30 - 18:00

 • Saturday

  08:00 - 17:00

 • Sunday

  By appointment only

 • 05/03/2024 05:28 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In