Ontdek alle hotspots in Tilburg! Tilburg staat sinds de achttiende eeuw bekend om de textielindustrie en is inmiddels uitgegroeid tot een bruisende stad. Hier valt altijd iets te beleven. Borrelen in het centrum van de stad of in de rauwe Spoorzone. Tilburg organiseert ook gezellige evenementen voor jong en oud. Wil je juist even aan de drukte ontsnappen? Dat kan in een van de vele parken zoals bijvoorbeeld het Spoorpark of het Leijpark.
De hotspots van Tilburg op een rij
Restaurants Tilburg
Je hebt enorm veel restaurants in Tilburg. Van rustgevend dineren aan het water bij de Piushaven tot borrelen in een drukke kroeg op de Korte Heuvel. Wil je tafelen met uitzicht? Neem dan eens een kijkje bij Doloris. Hier heb je op de rooftop bar een prachtig uitzicht op de stad. Ben je avontuurlijk aangelegd? Verwonder dan jezelf als je door het surrealistische doolhof van Doloris loopt.
Beleef en geniet
Als museumliefhebber kom je in Tilburg ogen en oren te kort! Breng eens een bezoekje aan het TextielMuseum, Stadsmuseum of het Natuurmuseum Brabant. Geniet van live muziek in Poppodium 013 of ga naar de Schouwburg, DE culturele ontmoetingsplek van Tilburg. Op zoek naar een orgineel team- of vriendenuitje? Bij Voltage kun je samen lasergamen of karten. Ben je fan van bowlen? Dan moet je naar bowlingcentrum Dolfijn. Tot slot mag je het grootste attractiepark van Nederland natuurlijk niet vergeten: De Efteling, een wereld vol wonderen. Betoverende sprookjes, spectaculaire parkshows en spannende achtbanen.
Tijd om uit te waaien
Als natuurliefhebber kan je naar de Loonse en Drunense Duinen voor een prachtige natuurwandeling. Dit wordt ook wel het Brabantse Sahara genoemd. Dit is een natuurgebied van wel 3500 hectare groot. Wandelen door het stuifzand met de hond, of langs de heidevelden. Houdt je meer van fietsen? Fiets dan door de bossen in de onmiddellijke omgeving. Van al dat natuur in en om Tilburg kom je perfect tot rust.
Industrieel erfgoed
Iets ten Noorden van Tilburg vind je de stad Waalwijk, vanouds bekend vanwege zijn schoenindustrie. Voor deze industrie werden speciaal treinverbindingen, wegen en paden aangelegd. Natuurlijk allemaal om het leer in de fabriek te krijgen en de producten af te leveren bij de klant. Het bijzondere aan dit gebied is dat veel van die oude infrastructuur bewaard is gebleven. De oude spoorwegen en paden worden niet meer gebruikt, maar je kunt er nog goed de sfeer van toen proeven. Juist omdat ze uitstekend bewaard zijn gebleven. Je vindt hier nog historische paden en de unieke Langstraatspoorlijn. Deze spoorwegverbinding wordt door de locals liefkozend: ‘Halve Zolenlijn’ genoemd. Vroeger was dit een spoorlijn van Lage Zwaluwe naar ‘s-Hertogenbosch. De Halvezolenroute van 51 km volgt het oorspronkelijke spoortracé met langs de route overal spoorbruggen (zoals de Moerputtenbrug), spoorhuisjes, informatieborden en bankjes.
Add a comment