Site logo

Wat is er te doen met Koningsdag

De Nederlandse vlag is uitgehangen in TIlburg

Eindelijk kunnen we weer Koningsdag vieren als vanouds. De verjaardag van Willem Alexander wordt in Tilburg gevierd met allerlei leuke feestjes, vrijmarkten en braderieën. Maar wat is er nu allemaal precies te doen in Tilburg? En waar is het te doen op Koningsnacht? Wij hebben de leukste activiteiten op Koningsnacht en Koningsdag in Tilburg op een rijtje gezet. Daardoor kun jij snel beslissen waar je in het oranje heen gaat.

Koningsnacht

Op 26 april is het Koningsnacht, dan beginnen we al met feesten. Zing je longen uit je lijf tijdens Tilburg zingt op de Schouwburgring. Ken je een liedje niet? Geen probleem want tijdens dit gratis evenement krijg je een krantje in je hand met alle songteksten erop. Geen excuus om niet keihard mee te blèren dus! Met het krantje in de ene hand en een drankje en wat lekkers in de andere belooft het één groot feest te worden. Begin maar alvast met je stem op te warmen!

Feesten Koningsnacht

Korte Heuvel

Op 26 en 27 april vieren we met alle kroegen op de Korte Heuvel de verjaardag van Willem Alexander. Dit is hét gezelligste straatfeest van Tilburg! Alle kroegen in het horecastraatje pakken uit met een outdoor festival. Op Koningsnacht begint het outdoor festival ‘buitengewoon’ om 19.00 tot 01.00 en op Koningsdag begint het om 13.00 tot 23.00. Daarna gaat het feest in de kroegen nog tot de late uurtjes door. Er treden diverse artiesten op en de entree is geheel gratis.

Zin om te dansen op de beste oldschool Hiphop en R&B tracks? Dan is Rewind in Club Smederij dé plek waar je moet zijn op Koningsnacht. Hier dans je op de beste oldschool nummers maar ook op de leukste hits van het moment. Hier kan je helemaal los gaan! De laatste entreekaartjes zijn in de verkoop dus wees er snel bij!

Koningsdag
En dan is het zover: 27 april. Tijd om de verjaardag van Willem Alexander te vieren. Trek je oranje kleren uit de kast en hang de Nederlandse vlag maar buiten. Tijd om heel de dag ongegeneerd oranje tompouce naar binnen te schuiven! Op Koningsdag is er echt voor iedereen iets leuks te beleven in Tilburg.

Vrijmarkten
Op Koningsdag zijn er veel gezellige vrijmarkten in Tilburg. In een kraampje of op een kleedje worden de leukste spulletjes van mensen thuis tevoorschijn getoverd. Hier kan je snuffelen door snuisterijen en pareltjes goedkoop op de kop tikken. Dit gaat gepaard met gezellige muziek, hapjes en drankjes. Een en al gezelligheid! Er is een vrijmarkt met leuke live muziek in alle genres op Koningsmarkt Korvel. In het Leijpark is het Leijpark festival, het is voor jong en oud enorm gezellig. Hier staat wederom de finish van de Oranje Rally Oldtimer Toertocht. Er is ook een rommelmarkt in de Hasseltstraat Braderie de Hasselt. Liever niet struinen over een vrijmarkt? Vier dan Koningsdag op de Kermis in de Reeshof.

Feesten op Koningsdag
Orange Square Piusplein is op het pleintje voor De Vos en de CraenCafé de Baret en het Bruin Kafee. Het pleintje verandert op Koningsdag in het grootste openluchtcafé van Tilburg met gratis entree. Hier kan je dansen op muziek van verschillende leuke Dj’s.

Kindervrijmarkten
Voor de kleintjes zijn er kindervrijmarkten. Hier worden net als op andere vrijmarkten spulletjes op een kleedje neergelegd. Daarnaast worden hier ook talloze leuke spelletjes georganiseerd. Koekhappen, spijkerpoepen, je laten schminken of zaklopen. Hoe origineler hoe leuker! Je kan hier ook neuzen tussen leuk speelgoed of kinderkleertjes. In Berkel-Enschot vind deze markt in de middag in de Brendersstraat