Site logo

Tag: Centrum Tilburg

In het bruisende hart van Noord-Brabant ligt Tilburg Centrum, een smeltkroes van cultuur, geschiedenis en moderne flair. Van pittoreske straatjes tot prominente pleinen, Tilburg Centrum biedt een unieke mix van bezienswaardigheden, winkels en gastronomische ervaringen.

nov 04
Najaarsshoppen in Tilburg: Ontdek de nieuwe hotspots

De stad Tilburg heeft enkele nieuwe hotspots en terugkerende favorieten die je niet mag missen. Of je nu op zoek bent naar betaalbare woonartikelen, trendy herenmode, carnavalskostuums, of een unieke winkelervaring, Tilburg heeft het allemaal.

nov 01
Bezoek Tilburg

In de schaduw van zijn industriële verleden schittert Tilburg nu als een van de meest bruisende steden van Nederland. Deze transformatie heeft geleid tot een overvloed aan culturele, culinaire en recreatieve hotspots die wachten om ontdekt te worden. Van de levendige Spoorzone tot de serene Piushaven, Tilburg biedt een unieke mix van het oude en […]

nov 01
Brandweer naar Fabriekstraat in Tilburg test/oefening (p testmelding kazerne tilburg centrum, tbc1 fabriekstraat tilburg 209031)

Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft p testmelding kazerne tilburg centrum, tbc1 fabriekstraat tilburg 209031: Brandweer naar Fabriekstraat in Tilburg test/oefening. 112 melding: p testmelding kazerne tilburg centrum, tbc1 fabriekstraat tilburg […]

okt 31
Een dagje Tilburg: cultuur, plezier en winkelen

Tilburg, een levendige stad, biedt bezoekers een unieke mix van cultuur, entertainment en winkelen. Van historische locaties tot moderne hangouts, er is hier iets voor iedereen. Laten we Tilburg nader verkennen! Cultuur en entertainment De Schouwburg Tilburg, ook wel bekend als Tilburg Schouwburg, is het kloppend hart van de culturele scene. Met een gevarieerde agenda […]

okt 25
Carnaval in Kruikenstad: Een overzicht van onmisbare evenementen

Het carnavalsseizoen in Kruikenstad staat weer voor de deur, en met Elf-Elf in aantocht, is het tijd om je agenda gereed te maken voor een reeks van fantastische evenementen.

okt 10
Brandweer met gepaste spoed naar Fabriekstraat in Tilburg (p 2 herbez./kazern. kazerne tilburg centrum, tbc1 fabriekstraat tilburg)

Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft p 2 herbez./kazern. kazerne tilburg centrum, tbc1 fabriekstraat tilburg: Brandweer met gepaste spoed naar Fabriekstraat in Tilburg. 112 melding: p 2 herbez./kazern. kazerne tilburg centrum, […]

okt 10
Kunstwerk van de week: ‘Borstbeeld Koning Willem Alexander’

Het ‘Borstbeeld Koning Willem Alexander’ is gemaakt door Niko de Wit in 2015 en weegt 24 kilo. Het bronzen borstbeeld bevindt zich in het Stadhuis van Tilburg.

okt 03
Evenementen in Tilburg: jouw gids voor stadsactiviteiten

Tilburg blijft een topbestemming voor evenementen, en het is duidelijk waarom. Met een constant vernieuwend aanbod dat de rijke cultuur van de stad weerspiegelt, is er altijd iets te doen. Of je nu een lokale inwoner bent of een bezoeker van buiten de stad, bekijk onze agenda en ontdek wat Tilburg vandaag, dit weekend of in 2023 te bieden heeft.

sep 28
Van stadsgrijsheid naar groene wijsheid: Groen Oogstweekend in het Centrum van Tilburg

Tilburg staat op het punt om groener, duurzamer en bewuster te worden dan ooit tevoren. In een opwindende viering van duurzaamheid, ambacht, en vergroening, nodigen bewoners, bezoekers, ondernemers en vastgoedeigenaren je uit om deel te nemen aan de Groene Oogstroute.

sep 27
Intocht Sinterklaas 2023 Tilburg

De intocht van Sinterklaas in Tilburg is meer dan alleen een jaarlijks evenement; het is een diepgewortelde traditie, zorgvuldig bewaard en voortgezet door het Centraal Sint Nicolaas Comité Tilburg sinds 1901. Als de oudste organisatie in Nederland die zich richt op het Sinterklaasfeest, heeft het comité de eer de stad en haar inwoners al meer dan een eeuw te dienen. Dit jaar brengt de intocht echter ook een bijzonder verhaal met zich mee, dat zich afspeelt in het kasteel van Sinterklaas.

sep 20
Tilburg Ten Miles: Een sportief weekend in het centrum van Tilburg

Dit komende weekend staat het centrum van Tilburg weer in het teken van wandelen en hardlopen. De Tilburg Ten Miles brengt sportieve zielen bij elkaar om verschillende afstanden af te leggen door en rond het centrum van de stad.

sep 12
Kunstwerk van de week: ‘Borstbeeldje Koning Willem II – Stadhuis Tilburg’

Het borstbeeld Willem II is te vinden in het Stadhuis in het centrum van Tilburg. De maker en het jaartal van het beeld zijn onbekend.

aug 22
Kunstwerk van de week: ‘Kalkbakje van de Eerste Steen van het Paleis Raadhuis’

Het ‘Kalkbakje van de Eerste Steen van het Paleis Raadhuis’ is gemaakt in 1847 en staat in het Stadhuis van Tilburg. De maker van het kalkbakje is onbekend.

aug 05
Brandweer met gepaste spoed naar Tilburg (p 2 graag telefonisch contact bevelvoerder van dienst tilburg centrum aub)

Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft p 2 graag telefonisch contact bevelvoerder van dienst tilburg centrum aub: Brandweer met gepaste spoed naar Tilburg. 112 melding: p 2 graag telefonisch contact bevelvoerder […]

aug 02
Monument van de week: ‘Het Holocaustmonument Tilburg’

Het Holocaustmonument kan je vinden in het vrijheidspark in Tilburg en is van de hand van Tine van de Weyer en is in 2020 geplaatst in het park.