Site logo
Beschrijving

Welkom op de School of Humanities and Digital Sciences

De School of Humanities and Digital Sciences (TSHD) onderscheidt zich in haar focus op menselijke aspecten binnen de globaliserende digitale samenleving. Het onderzoek en onderwijs van TSHD richten zich op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, interactieve technologieën en de impact ervan op communicatie, cultuur en maatschappij. Daarnaast verkent de school de morele en existentiële uitdagingen die voortkomen uit deze snel evoluerende digitale wereld.

Unieke combinatie van disciplines

TSHD huisvest een unieke combinatie van disciplines, waaronder filosofie, cultuurwetenschappen, communicatie- en informatiewetenschappen, cognitieve wetenschappen en AI. Ook behoren het University College en het Tilburg Center of the Learning Sciences (TiCeLS) tot deze veelzijdige school. Deze verscheidenheid aan vakgebieden vormt een sterke basis waarop samenwerking plaatsvindt om gezamenlijk de uitdagingen aan te gaan waarmee individuen, organisaties en de samenleving worden geconfronteerd. TSHD richt zich op de synergie tussen digital sciences en geesteswetenschappen en sociale wetenschappen.

Management en Organisatie van TSHD

TSHD ontstond in 2007 door de fusie van de Faculteit Communicatie en Cultuur, de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen en de Faculteit Wijsbegeerte. Deze fusie had als doel het terrein van onderwijs en onderzoek nog sterker te profileren en meer zichtbaar te maken binnen Tilburg University.

De resultaten van de onderzoeksprogramma's zijn recentelijk vrijwel zonder uitzondering positief beoordeeld, en ook de onderwijsvisitaties waren zeer gunstig. Met meer dan 30 hoogleraren en in totaal 250 medewerkers biedt TSHD vijf bacheloropleidingen en vijf masteropleidingen aan. Elk jaar starten ongeveer 275 studenten aan een opleiding binnen de faculteit, waarmee het een dynamische gemeenschap van 1300 studenten vormt.

Ontwikkeling van digital sciences en sociale wetenschappen

TSHD blijft zich actief inzetten voor de verdere ontwikkeling van digital sciences met stevige wortels in de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. Tegelijkertijd streeft de faculteit naar de verdieping van de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen door de integratie van digital sciences. Met een continue focus op innovatie en interdisciplinaire samenwerking blijft TSHD voorop lopen in het adresseren van hedendaagse uitdagingen binnen het digitale tijdperk

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  Closed

 • Sunday

  Closed

 • 05/03/2024 05:20 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In