Site logo
Beschrijving

Welkom op de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Ontdek de diepten van menselijk gedrag in een veranderende samenleving

De wereld om ons heen transformeert in rap tempo, en het begrijpen van menselijk gedrag in deze veranderende samenleving is essentieel. Bij de School of Social and Behavioral Sciences (TSB) streven we ernaar om inzicht te krijgen in hoe mensen functioneren op individueel niveau, binnen relaties, organisaties en in de bredere samenleving. Ons doel is om het aanpassingsvermogen, de mentale veerkracht en het begrip van gezondheid en welzijn te versterken.

TSB: Bachelor- en masteropleidingen in psychologie en maatschappijwetenschappen

Met meer dan 4500 studenten biedt TSB zowel bachelor- als masteropleidingen aan op het gebied van psychologie en maatschappijwetenschappen. De internationale oriëntatie van de faculteit komt duidelijk naar voren in zowel de bachelor- als de masterprogramma's, die studenten van over de hele wereld aantrekken.

Aankomende bachelorstudenten hebben de keuze uit acht programma's, waarvan de helft Nederlandstalig en de andere helft Engelstalig is. Voor masterstudenten zijn er 21 programma's beschikbaar, inclusief research masters, een unieke tweejarige master in de Medische Psychologie, double degree programma's, en een Universitaire Lerarenopleiding in maatschappijleer en maatschappijwetenschappen.

Toegankelijke overgang van HBO naar Master

Voor HBO-afgestudeerden biedt TSB drie premasterprogramma's aan, die na succesvolle afronding toegang geven tot de bijbehorende masteropleidingen. Er zijn ook convenanten gesloten met bepaalde hogescholen, waardoor geselecteerde studenten uit specifieke HBO-opleidingen direct kunnen doorstromen naar een masteropleiding na het volgen van een aansluitingsprogramma.

Studeren aan School of Social and Behavioral Sciences

Kies je voor een opleiding in psychologie of maatschappijwetenschappen aan Tilburg University, dan ga je een leertraject in dat de complexiteit van de moderne samenleving ontrafelt. Je ontwikkelt de vaardigheden om oplossingen te bieden voor de uitdagingen op individueel, institutioneel of organisatorisch niveau.

Afgestudeerden van TSB bevinden zich in diverse beroepen, variërend van zorgmanager tot hulpverlener en van beleidsadviseur tot bedrijfseigenaar.

Intensief en kleinschalig: Persoonlijke begeleiding en kwaliteit

TSB is een relatief kleine faculteit op nationaal niveau, met een sterke focus op wetenschappelijk onderwijs. We streven naar de hoogste kwaliteit in zowel onderzoek als onderwijs en verwachten een betrokken inzet van onze studenten. Dankzij de kleinschaligheid is er veel interactie tussen studenten en krijgen zij persoonlijke begeleiding van docenten.

Breed perspectief: Multidisciplinair onderwijs

Alle opleidingen binnen TSB hebben een multidisciplinair karakter, met aandacht voor zowel psychologische als filosofische perspectieven in maatschappijwetenschappelijke opleidingen, en vice versa. De programma's bieden een hoogwaardige en intensieve methodologische leerlijn, waardoor studenten een breed perspectief op hun vakgebied ontwikkelen.

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  Closed

 • Sunday

  Closed

 • 23/02/2024 11:32 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In