Site logo
Beschrijving

Welkom op de School of Catholic Theology

Geloof en religie spelen wereldwijd een cruciale rol in de maatschappij, waarbij ze invloed hebben op persoonlijke levens, ethische beslissingen en mondiale ecologische en politieke ontwikkelingen. De School of Catholic Theology fungeert als een kenniscentrum op het snijvlak van wetenschap, maatschappij en kerk in het geseculariseerde Nederland. Bovendien maakt de faculteit deel uit van een mondiaal netwerk van universiteiten die zich inzetten voor onderzoeksgedreven onderwijs.

Unieke positionering

De Tilburgse theologiefaculteit levert afgestudeerden af die niet alleen beschikken over religieuze geletterdheid, maar ook een brede persoonlijke en academische vorming bezitten. Deze alumni vinden hun weg in diverse werkvelden, waardoor de impact van de School of Catholic Theology zich uitstrekt tot ver buiten de academische grenzen.

Onderwijsaanbod School of Catholic Theology

Theologie gaat dieper dan slechts het begrijpen van religieuze concepten. Het daagt je uit om kritisch na te denken over de zin van het leven, ethische kwesties, je eigen rol in de maatschappij en die van anderen. Als je geïnteresseerd bent in filosofie, geschiedenis, religie en maatschappelijke vraagstukken, is de studie Theologie, die al deze elementen integreert, wellicht de juiste keuze voor jou.

Toegankelijkheid en diversiteit

Theologie staat open voor een breed publiek, ongeacht geloofsovertuiging of leeftijd. Of je nu jong bent of al wat ouder, de studie biedt een inclusieve omgeving waarin iedereen welkom is. Afgestudeerden van de faculteit belanden in uiteenlopende sectoren, variërend van journalistiek tot onderwijs en van de zorg tot academisch onderzoek. De flexibele studieopties, waaronder voltijd en deeltijd, geven je de mogelijkheid om je studie af te stemmen op jouw behoeften.

Locatiekeuze

Een bijzonder aspect van de Tilburg School of Catholic Theology is de keuze tussen twee inspirerende locaties. Wil je studeren op de groene, dynamische campus in Tilburg (bachelor Theologie Engelstalig) of geef je de voorkeur aan een historisch stadspand aan de Utrechtse grachten (bachelor Theologie Nederlandstalig)? De keuze is aan jou! Ontdek de rijke academische wereld van de School of Catholic Theology en bereid je voor op een studie die verder gaat dan de gebruikelijke grenzen van religie en wetenschap.

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  Closed

 • Sunday

  Closed

 • 05/03/2024 06:08 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In