Site logo
Beschrijving

Welkom bij R-Newt Heyhoef in Wijkcentrum Heyhoef, Tilburg

R-Newt: Een plek voor jongeren, kids, ouders en organisaties

R-Newt is dé plek waar jongeren, kids, ouders en organisaties samenkomen. Of het nu op straat is, op scholen, in jongerencentra of online, wij zijn er. We organiseren geweldige activiteiten, ondersteunen jou bij het opzetten van je eigen evenement, bieden een luisterend oor en zijn slechts een appje verwijderd. Altijd aanwezig, zowel fysiek als op social media.

Over R-Newt jongeren

Talentbenadering als kernpunt

Bij R-Newt staat de talentbenadering centraal. We geloven dat elke jongere een uniek talent bezit. Onze focus ligt op het helpen ontdekken en ontwikkelen van dit talent, waardoor jongeren positieve leermomenten en succeservaringen beleven. Dit vormt de basis om actief deel te nemen aan de maatschappij als zelfstandige, ondernemende burgers.

Present werken voor preventie

R-Newt werkt altijd vanuit presentie. Letterlijk aanwezig zijn op straat, bekend zijn met de wijk en de jongeren die er rondhangen, stelt ons in staat om op cruciale momenten in te grijpen. Dit preventieve werken gaat hand in hand met het positief aansporen van jongeren om hun mogelijkheden te ontwikkelen via de talentbenadering.

Veiligheid als prioriteit

Subjectieve veiligheid, oftewel het veiligheidsgevoel van mensen, is essentieel voor R-Newt. Door presentie en dialoog tussen jongeren en bewoners, streven we naar een positieve invloed op het veiligheidsgevoel met betrekking tot jongerenproblematiek in de openbare ruimte.

Preventieve zorg als outreach

R-Newt zoekt actief naar jongeren en gezinnen die mogelijk de weg naar bestaande zorgloketten niet weten te vinden. Door contact te leggen en risico's vroegtijdig te signaleren, richten we ons op eigen kracht en zelfredzaamheid. Wanneer 'eigen kracht' niet volstaat, schakelen we het hulpverleningsnetwerk in.

Talentontwikkeling

R-Newt Heyhoef in Wijkcentrum Heyhoef, Tilburg, staat voor een holistische benadering waar talentontwikkeling, preventie, veiligheid en outreach samenkomen. Wij zijn er voor jongeren, kids, ouders en organisaties, en streven ernaar om samen te bouwen aan een sterke en ondersteunende gemeenschap

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 05/03/2024 05:52 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In