Site logo
Beschrijving

Eeuwige Rust voor Dappere Vliegers

Op een noodlottige nacht in juni 1944 beleefde Biezenmortel een tragisch moment toen een Engelse viermotorige bommenwerper neerstortte. Aan boord bevonden zich zes Canadese en één Engelse vlieger, elk met hun eigen verhaal van moed en opoffering. Het vliegtuig kwam neer in de buurt van de Biezenmortelsestraat, nabij de Capucijnenstraat, en de gebeurtenis markeerde een trieste episode in de geschiedenis van deze vredige gemeenschap.

Overlevende Engelse soldaat

De enige Engelse soldaat aan boord slaagde erin de noodlanding te overleven en werd vervolgens door de Feldgendarmerie uit Den Bosch naar het Kriegslazaret in Tilburg gebracht. Zijn ervaring getuigt van de uitdagingen en ontberingen die vliegers tijdens de oorlog ondergingen.

Het offer van zes Canadese soldaten

Helaas werden de zes Canadese soldaten uit het vliegtuig geslingerd en kwamen vrijwel direct om het leven. De namen: George O Massicotte, Donald Clifford Mc PhersonEdmund (Teddy) GuinanAlan Gilmore FairlessHerbert Grant Robinson en George O. Massicotte. verdienen een speciale herinnering voor hun moed en opoffering.

Britse oorlogsgraven als eerbewijs

Als eerbetoon aan deze dappere mannen zijn er Britse oorlogsgraven opgericht, waar zij hun eeuwige rust hebben gevonden. Deze graven fungeren als stille getuigen van hun opoffering en als tastbare herinnering aan de prijs die zij hebben betaald voor onze vrijheid.

Het belang van herdenking

Het is van essentieel belang om de moed en offers van deze soldaten nooit te vergeten. Bij SOEQ koesteren we respect voor degenen die hun leven hebben gegeven in dienst van de vrijheid. We erkennen het belang van vrede en vrijheid in onze samenleving en blijven vastbesloten om de herinnering aan deze dappere mannen levend te houden.

Streven naar vrede en samenleving

Laten we altijd stilstaan bij de moed en toewijding van deze soldaten en streven naar een wereld waarin vreedzaam samenleven vanzelfsprekend is. Door hun offers te herdenken, inspireren we toekomstige generaties om te bouwen aan een wereld waarin vrede en vrijheid centraal staan. Het is onze plicht om hun erfenis voort te zetten en te streven naar een harmonieuze toekomst voor alle mensen.

Locatie
Open
Open hours today: 09:00 - 17:00 Toggle weekly schedule
 • Monday

  09:00 - 17:00

 • Tuesday

  09:00 - 17:00

 • Wednesday

  09:00 - 17:00

 • Thursday

  09:00 - 17:00

 • Friday

  09:00 - 17:00

 • Saturday

  09:00 - 17:00

 • Sunday

  09:00 - 17:00

 • 26/02/2024 09:43 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In