Site logo
Beschrijving

Een gedenkwaardig monument: 'Gekleurde Herinneringen'

In 2010 creëerde kunstenares Isabelle Roskam het monument 'Gekleurde Herinneringen', een aangrijpend eerbetoon aan overleden kinderen. Dit ontroerende kunstwerk vindt zijn plek in de serene afscheidstuin van Crematorium Tilburg, waar het bestaat uit een samenspel van gekleurd glas en staal.

Een bijzondere plek voor ouders

'Gekleurde Herinneringen' is meer dan slechts een kunstwerk; het dient als een speciale herinneringsplek voor ouders die het ondenkbare hebben meegemaakt - het verlies van hun kinderen. Het monument staat op een beschutte locatie, zorgvuldig gekozen om een atmosfeer van rust en sereniteit te bieden. Het biedt ouders de ruimte om in alle stilte te rouwen en te herinneren, omgeven door de symboliek van kleurrijk glas.

Onthuld door ervaren rouwtherapeut

Het monument werd onthuld door Ine van den Heuvel, een toegewijde rouwtherapeut met een specialisatie in het verwerken van verlies. Ine, die zelf heeft ervaren hoe het is om een kind te verliezen, begrijpt de diepgaande emoties die gepaard gaan met zo'n onmetelijk verdriet. Haar betrokkenheid geeft 'Gekleurde Herinneringen' een extra laag van empathie en begrip.

Een eerbetoon aan overleden linderen

Isabelle Roskam, de getalenteerde kunstenares achter dit monument, heeft haar artistieke roeping gevonden in schilderen, glasbewerking en monumentale kunst. Na haar middelbare schooltijd trad ze in de voetsporen van haar stiefvader en begon te werken in zijn glasatelier. Met diverse kunstgerelateerde studies ontdekte Isabelle haar passie voor het creëren van kunstwerken met diverse materialen. 'Gekleurde Herinneringen' is niet alleen een eerbetoon aan overleden kinderen, maar ook een uitdrukking van Isabelle's kunstzinnige toewijding en vaardigheid.

Dit monument biedt troost en herinnering aan degenen die het onuitsprekelijke hebben meegemaakt, en staat als een kleurrijk symbool van liefde en verlies in de afscheidstuin van Crematorium Tilburg. 'Gekleurde Herinneringen' blijft een tijdloos aandenken aan de kostbare levens die te vroeg zijn beëindigd

Locatie
Closed
Open hours today: 09:00 - 17:00 Toggle weekly schedule
 • Monday

  09:00 - 17:00

 • Tuesday

  09:00 - 17:00

 • Wednesday

  09:00 - 17:00

 • Thursday

  09:00 - 17:00

 • Friday

  09:00 - 17:00

 • Saturday

  11:00 - 16:00

 • Sunday

  11:00 - 18:00

 • 29/02/2024 03:43 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In