Site logo
Beschrijving

Ontdek het verhaal achter ‘Huize St Felix’

In het hart van Udenhout, in de omgeving van de Zeshoeven, prijkt het indrukwekkende monument 'Huize St Felix.' Dit kunstwerk, vervaardigd door de kunstenaar Frank van der Loo in 1998, is niet zomaar een beeld, maar een eerbetoon aan het rijke verleden van het klooster Huize Sint Felix.

Een tijdloos monument van brons en baksteen

‘Huize St Felix’ is opgebouwd uit duurzame materialen, namelijk brons en baksteen, die het kunstwerk een tijdloze uitstraling geven. De stenen piramide, ontworpen door Van der Loo, herbergt elementen die afkomstig zijn uit het oorspronkelijke klooster dat dateert uit 1864 en toebehoorde aan de Zusters van Liefde. De gedetailleerde constructie weerspiegelt de zorgvuldige aandacht voor het behoud van historische waarde.

Symboliek in steen en brons

In de opengewerkte top van de piramide prijkt het Angelusklokje, een subtiel eerbetoon aan de spirituele geschiedenis van Huize Sint Felix. Aan de zijkant van het kunstwerk is het beeld van Sint Felix geplaatst, waardoor de religieuze connectie tot leven komt. Bovenaan de piramide is een bronzen engel te bewonderen, die symbool staat voor bescherming en spirituele begeleiding.

Onthulling op 9 oktober 1998

De officiële onthulling van 'Huize St Felix' vond plaats op 9 oktober 1998, een gedenkwaardig moment waarop het kunstwerk zijn plek in de gemeenschap van Udenhout innam. Sindsdien dient het als een herinnering aan het rijke erfgoed van Huize Sint Felix en als een ontmoetingspunt waar geschiedenis en kunst samenkomen.ver

Over Frank van der Loo

De visionaire kunstenaar achter 'Huize St Felix,' Frank van der Loo, is geboren op 22 december 1956. Zijn artistieke reis begon aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven, waar hij zich toelegde op Beeldende Vormgeving en Beeldhouwen. Vervolgens vervolgde hij zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in 's-Hertogenbosch, waar hij zich specialiseerde in Plastische Vormgeving.

Niet beperkt tot zijn eigen creatieve uitingen, deelde Van der Loo zijn kennis als docent aan de Akademia di Arte voor Plastische Vormgeving op Curaçao. Naast zijn indrukwekkende sculpturen staat hij bekend om zijn exclusieve bronzen beelden, allen vervaardigd in zijn eigen gieterij.

In 'Huize St Felix' komt het vakmanschap van Frank van der Loo tot leven, en het blijft een blijvende herinnering aan de harmonie tussen kunst en geschiedenis in de sfeervolle Zeshoeven van Udenhout

Locatie
Open
Open 24h today Toggle weekly schedule
 • Monday

  Open 24h

 • Tuesday

  Open 24h

 • Wednesday

  Open 24h

 • Thursday

  Open 24h

 • Friday

  Open 24h

 • Saturday

  Open 24h

 • Sunday

  Open 24h

 • 26/05/2024 11:50 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In