Site logo
Beschrijving

Welkom bij Basisschool De Stappen

Bij basisschool De Stappen draait alles om de groei en ontwikkeling van ieder kind. Met twee locaties in de levendige wijk Oud-Noord te Tilburg bieden wij een veilige, gezonde en gelukkige leeromgeving waarin elk kind de kans krijgt om optimaal te groeien.

Onze missie

De missie van De Stappen is helder: ieder kind moet veilig, gezond, gelukkig en kansrijk kunnen opgroeien. Als school nemen wij hierin een essentiële rol op ons. Onze leeromgeving is prettig, veilig en duurzaam, waardoor elk kind zich kan ontwikkelen tot een goede burger in het dynamische centrum van Tilburg.

De Stappen in cijfers

Met bijna 600 leerlingen verdeeld over twee locaties is De Stappen een levendige en diverse school. Beide locaties delen dezelfde missie en visie, waardoor een samenhangend onderwijsprogramma wordt geboden. Als buurtschool werken we nauw samen met partners in de wijk, en onze warme, laagdrempelige uitstraling maakt De Stappen tot een herkenbaar onderdeel van de gemeenschap.

Lerende organisatie

Bij De Stappen zien we onderwijs als een continu ontwikkelende entiteit. We zijn een lerende organisatie die openstaat voor verandering en groei. Ouders zijn voor ons educatieve partners, en hun betrokkenheid is van onschatbare waarde. Ons onderwijs is herkenbaar en blijft evolueren, afgestemd op de behoeften van de kinderen en de maatschappij.

Onze visie

Kindgericht werken

Op De Stappen staat het spelende, ontdekkende en onderzoekende kind centraal. Kindgericht werken betekent dat we streven naar eigenaarschap bij de kinderen, terwijl de leerkracht een steeds coachendere rol aanneemt. Het creëren van een omgeving waarin kinderen zich vrij voelen om te ontdekken en te leren, staat hoog in het vaandel.

Samen verantwoordelijk voor groei

Samenwerken tussen kinderen op verschillende niveaus en leerjaren is de basis van ons onderwijs. Thema-gebaseerd leren en de nabijheid van de Spoorzone bieden onze leerlingen een rijke, uitdagende leeromgeving. Ouders zijn onze partners in dit avontuur, waarbij we gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor de groei en ontwikkeling van de kinderen. Het motto van De Stappen luidt dan ook:

Samen verantwoordelijk voor groei

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  Closed

 • Sunday

  Closed

 • 23/02/2024 12:04 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In