Site logo
Beschrijving

Welkom bij SBO Noorderlicht: Ontdek de Mogelijkheden

Sterke persoonlijke ontwikkeling

Bij SBO Noorderlicht geloven we in de kracht van elke leerling. Onze benadering is gebaseerd op drie fundamentele uitgangspunten die de basis vormen van ons onderwijs. Allereerst vinden wij het van essentieel belang dat elke leerling zich kan ontwikkelen tot een sterke persoonlijkheid die zich bewust is van zowel zijn sterke als minder sterke kanten.

Maximaal scoren in lesonderdelen

Daarnaast streven wij ernaar om elke leerling zo hoog mogelijk te laten scoren in onze lesonderdelen. Ons toegewijde team spant zich in om het maximale uit iedere leerling te halen, met als doel hun potentieel volledig te benutten. Wij geloven in het belang van een persoonlijke aanpak, waarbij we rekening houden met de unieke behoeften van elke leerling.

Sociaal onderwijsproces

Onderwijs is voor ons een sociaal proces. Daarom geven we bij voorkeur les in groepen, waar kinderen van elkaar kunnen leren en met elkaar kunnen groeien. SBO Noorderlicht is onderdeel van Biezonderwijs en biedt speciaal basisonderwijs in Tilburg voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Samen met basisscholen in de omgeving zijn we verbonden in het samenwerkingsverband Plein013. Onze verantwoordelijkheid reikt verder dan de klas; we streven ernaar om de benodigde zorg zo dicht mogelijk bij het kind te bieden.

Groei stimuleren binnen een positieve sfeer

Binnen onze school staat groei centraal. We willen dat leerlingen zich niet alleen thuis voelen, maar ook SBO Noorderlicht ervaren als een plezierige en stimulerende omgeving. De relatie tussen leerling en leerkracht is hierbij cruciaal. Door succeservaringen te creëren, groeit het zelfvertrouwen van onze leerlingen.

Positieve sfeer van rust, orde en uitdaging

Onze school ademt een positieve sfeer van rust, orde, regelmaat, duidelijkheid en voorspelbaarheid. We bieden niet alleen ondersteuning aan de leerlingen, maar dagen hen ook uit om hun grenzen te verleggen. Bij SBO Noorderlicht vinden we het belangrijk dat elke leerling het beste uit zichzelf haalt, en daar zetten we ons elke dag voor in. Welkom bij SBO Noorderlicht, waar elke leerling wordt uitgenodigd om te groeien en te bloeien.

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  Closed

 • Sunday

  Closed

 • 29/02/2024 02:17 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In