Site logo
Beschrijving

Welkom bij R-Newt MFA De Symfonie: Ondersteuning en Activiteiten voor Jongeren in Tilburg-Noord

R-Newt: Verbinding met jongeren, kids, ouders en organisaties

R-Newt is altijd aanwezig waar jongeren en kinderen te vinden zijn, zowel op straat, op scholen, in jongerencentra als online. Ons doel is om een brug te slaan tussen jongeren, ouders en organisaties door het organiseren van diverse activiteiten, ondersteuning te bieden bij het opzetten van evenementen en simpelweg aanwezig te zijn voor een gezellig gesprek. Of je nu behoefte hebt aan een luisterend oor of een interactie via social media, R-Newt is slechts een appje verwijderd.

Over R-Newt jongeren: Focus op talent en preventief werken

Talentbenadering voor jongeren

Bij R-Newt geloven we sterk in de unieke talenten van elke jongere. Onze aanpak begint bij het ontdekken en ontwikkelen van deze talenten, in plaats van te focussen op wat er mogelijk misgaat. Door gerichte leermomenten en succeservaringen stimuleren we jongeren om actief deel te nemen aan de maatschappij als zelfstandige en ondernemende burgers.

Present werken: Preventie in actie

R-Newt onderscheidt zich door presentie: we zijn letterlijk aanwezig op straat, in de wijk, en online. Dit stelt ons in staat om groepen jongeren aan te spreken op cruciale momenten. Onze preventieve aanpak richt zich niet alleen op het voorkomen van risicogedrag, maar ook op het positief aanmoedigen van jongeren om hun mogelijkheden te benutten.

Veiligheid en dialoog: Bouwen aan subjectieve veiligheid

Subjectieve veiligheid, het gevoel van veiligheid, staat centraal in onze aanpak. Door presentie en dialoog tussen jongeren en andere bewoners bevorderen we dit gevoel positief. Bij overlast door jongeren reageert R-Newt snel en de-escalerend, waarmee we verstoorde relaties tussen buurtbewoners voorkomen.

Preventieve zorg: Bereikbaarheid voor jongeren en gezinnen

R-Newt zoekt proactief naar jongeren en gezinnen die mogelijk de weg naar bestaande zorgloketten niet kennen. Door contact te leggen en risico's vroegtijdig te signaleren, bouwen we een band op met jongeren en ouders die het vertrouwen in het systeem hebben verloren. Onze inzet richt zich op het versterken van de eigen kracht van jongeren en ouders, met de mogelijkheid om indien nodig het professionele netwerk of specifieke partners in te schakelen.

In samenwerking met zorgtrajecten motiveren we jongeren om hulp te aanvaarden en vol te houden. R-Newt vervult hierin een bemiddelende rol, waardoor we een waardevolle bijdrage leveren aan preventieve zorg in de gemeenschap.

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 05/03/2024 10:49 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In