Site logo
Beschrijving

Welkom bij OPDC Track013: Onderwijs en Jeugdzorg in Samenwerking

Track013: Bovenschoolse voorziening voor gedragsregulatie en voorkoming van schooluitval

In de regio Tilburg en omstreken is OPDC Track013 dé bovenschoolse voorziening voor leerlingen die dreigen uit te vallen of al zijn uitgevallen binnen het reguliere Voortgezet Onderwijs (VO). Als een Orthopedagogisch Didactisch Centrum (OPDC) biedt Track013 een tijdelijke en veilige setting, waar zowel groeps- als individuele ondersteuning wordt geboden op zowel onderwijs- als sociaal-emotioneel gebied, in nauwe samenwerking met jeugdhulpinstanties.

Samenwerking met jeugdzorgpartners

OPDC Track013 heeft succesvolle samenwerkingsverbanden opgebouwd met diverse jeugdzorgpartners, waaronder Sterk Huis, GGZ Breeburg, Amarant, IMW, R-newt, Politie, Ready to school, TTV, Toegang, Leerplicht, Veilig thuis, Outrex, en Yes We Can Clinics. Deze samenwerking zorgt voor een integrale aanpak om de leerlingen weer op het juiste spoor te krijgen.

Track2.0: Persoonsgebonden ondersteuning voor leerlingen

Voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar oud, die behoefte hebben aan extra ondersteuning bovenop de basisondersteuning vanuit het VO, is er Track2.0. Hier krijgen leerlingen die dreigen uit te vallen een tijdelijke, veilige setting met persoonsgebonden ondersteuning op zowel onderwijs- als sociaal-emotioneel gebied, in samenwerking met jeugdzorg. Het doel is om de leerlingen terug te begeleiden naar hun oorspronkelijke school of naar een meer passende onderwijsvorm, en indien nodig, een geschikt jeugdzorgtraject te realiseren.

Top Track: Hoogbegaafde leerlingen met onderwijs- en jeugdzorgbehoeften

Voor hoogbegaafde leerlingen tussen de 12 en 18 jaar oud, met extra ondersteuningsbehoeften op zowel onderwijs- als jeugdzorggebied, is er Top Track. Deze pilotfase richt zich op maximaal 6 hoogbegaafde leerlingen en combineert onderzoekend leren, projecten, en leskisten gedurende 1-2 tot maximaal 3 dagen per week. Samenwerking met gemeentelijke specialistische jeugdzorg, zoals ambulant jeugd- en gezinsbehandelaars van Sterk Huis, zorgt voor ondersteuning thuis. Het doel van Top Track is het in kaart brengen van de leerling's behoeften, terugkeer naar de VO school, en het bieden van gecombineerde expertise en systemische ondersteuning voor zowel leerling als gezin.

Voor meer gedetailleerde informatie, bekijk onze folder: [Schoolplan-OZC-Track013](link naar de folder). Samenwerking en partnerschap staan centraal bij Track013, waarbij we streven naar een effectieve combinatie van onderwijs en zorg voor alle leerlingen.

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  Closed

 • Sunday

  Closed

 • 05/03/2024 11:28 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In