Site logo
Beschrijving

Memories: Een tijdloos herinneringsmonument

In het serene landschap van de afscheidstuin bij Crematorium Tilburg staat het kunstwerk 'Memories', vervaardigd door de kunstenares Isabelle Roskam in 2015. Dit monument dient als een tijdloze herinnering aan dierbare overledenen en biedt nabestaanden een plek voor reflectie en troost.

Materialen en locatie

'Memories' is opgebouwd uit een unieke combinatie van glas en staal, waardoor het niet alleen duurzaam is maar ook een esthetisch aantrekkelijke uitstraling heeft. Het kunstwerk is strategisch geplaatst nabij een van de strooivelden, omgeven door de rustige ambiance van de afscheidstuin. De locatie creëert een sfeer van sereniteit en biedt bezoekers een plek om in alle rust hun gedachten te laten gaan.

Herinneringsplaatjes: Een persoonlijke touch

Wat 'Memories' extra bijzonder maakt, zijn de geïntegreerde herinneringsplaatjes. Nabestaanden hebben de mogelijkheid om een gepersonaliseerd glazen plaatje te laten maken ter ere van hun dierbare overledene. Op dit plaatje kunnen zij de naam van hun geliefde graveren of een kort, betekenisvol tekstje toevoegen. Zo wordt het monument niet alleen een artistieke uiting, maar ook een persoonlijke gedenkplaats.

Over Isabelle Roskam

Isabelle Roskam, de bekwame kunstenares achter 'Memories', heeft haar sporen verdiend in diverse artistieke disciplines. Met een focus op schilderen, glasbewerking en monumentale kunst heeft Roskam een unieke stijl ontwikkeld die haar kunstwerken tot leven brengt. Na haar middelbare schooltijd heeft ze haar vaardigheden verder verfijnd in het glasatelier van haar stiefvader. Haar passie voor kunst en diverse kunstgerelateerde studies hebben haar geleid naar het creëren van betekenisvolle kunstwerken, waaronder het prachtige monument 'Memories'.

Al met al biedt 'Memories' niet alleen een visueel aantrekkelijk element in de afscheidstuin van Crematorium Tilburg, maar ook een emotioneel waardevolle plek waar herinneringen gekoesterd kunnen worden. Het monument weerspiegelt de vakmanschap van Isabelle Roskam en haar toewijding aan het creëren van kunst die verbindt en troost biedt in tijden van rouw.

Locatie
Closed
Open hours today: 09:00 - 17:00 Toggle weekly schedule
 • Monday

  09:00 - 17:00

 • Tuesday

  09:00 - 17:00

 • Wednesday

  09:00 - 17:00

 • Thursday

  09:00 - 17:00

 • Friday

  09:00 - 17:00

 • Saturday

  11:00 - 16:00

 • Sunday

  11:00 - 18:00

 • 05/03/2024 06:04 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In