Site logo
Beschrijving

Ontdek Persoonlijk Onderwijs bij 2College Cobbenhagenlyceum

Een individuele route naar succes

Bij het Cobbenhagenlyceum in Tilburg staat gepersonaliseerd leren centraal. Sinds het schooljaar 2018-2019 volgen leerlingen vanaf de brugklas een onderwijsprogramma dat nauw is afgestemd op hun individuele behoeften. Hoewel de stof voor het havo- of vwo-examenprogramma gelijk blijft, krijgt elke leerling de vrijheid om zijn eigen route te bepalen. Dit betekent maatwerkonderwijs, begeleid door deskundige vakdocenten, waarbij recht wordt gedaan aan de verschillen tussen leerlingen.

Maatwerk en persoonlijke begeleiding

Elke leerling wordt toegewezen aan een persoonlijke coach, die gedurende de studieperiode nauwlettend begeleidt. In een coachgroep van 10 tot 15 leerlingen bespreekt de coach wekelijks de leerdoelen en bepaalt samen met de leerling welke lessen die week gevolgd zullen worden. Het traditionele lesrooster is vervangen door een flexibel weekschema. De coach stuurt ook bij als het gaat om huiswerk: welke vakken verdienen extra aandacht en waar kan er mogelijk versneld worden?

Verrijkende extra's

Naast het reguliere lesprogramma biedt het Cobbenhagenlyceum een scala aan extra mogelijkheden. Voor de liefhebbers van bètavakken is er het Technasium, waarin leerlingen tijdens de lessen O&O samenwerken aan oplossingen voor vraagstukken uit het bedrijfsleven en de overheid. Tweetalig onderwijs op havo- en vwo-niveau is beschikbaar voor leerlingen met een passie voor Engels en interesse in andere culturen. De school is erkend als junior- en senior tto-school door het Europees platform, en internationale projecten met scholen uit heel Europa bieden een bredere horizon. Sportliefhebbers vinden hun plek bij Cobbenhagen Sport, terwijl creatieve geesten kunnen deelnemen aan de Masterclass Kunst of zich aansluiten bij de Cobbenhagen Company of Drama voor toneelliefhebbers.

Ontwikkeling van cobbenhagen competenties

Bij 2College Cobbenhagenlyceum besteden we veel aandacht aan het aanleren van vaardigheden en competenties die van pas komen in het vervolgonderwijs en in de maatschappij. Hierbij kun je denken aan zelfkennis, informatievaardigheden, verantwoordelijkheidsgevoel, samenwerking en probleemoplossend vermogen. Leerlingen houden hun voortgang bij in een portfolio, waarin ze bewijsstukken verzamelen van hun prestaties en vaardigheden. Dit portfolio komt van pas bij het invullen van het plusdocument, dat leerlingen ontvangen bij het behalen van hun diploma. Kies jouw eigen toekomst en bepaal jouw eigen route met persoonlijk onderwijs bij 2College Cobbenhagenlyceum!

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  Closed

 • Sunday

  Closed

 • 05/03/2024 11:54 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In