Site logo

Kunstwerk van de week: ‘Baksteenreliëf Goossens Building’

Een Baksteenreliëf van Luc van Hoek in Tilburg
5/5

Het ‘Baksteenreliëf Goossens Building’ bevindt zich in het Goossens gebouw op de campus van de universiteit Tilburg. Het kunstwerk is ontworpen door kunstenaar Luc van Hoek, en stamt uit het jaar 1971. Het kunstwerk is een zogezegd baksteenreliëf, waarbij de natuur een belangrijke rol speelt als inspiratie. Maar ook korenschoven, karrewielen en beesten zijn als inspiratiebron gebruikt. ‘Baksteenreliëf Goossens Building’ van Luc van Hoek is een van de resultaten van de vele samenwerkingen met architect Jos Bedaux (1910-1989).

In de periode van naoorlogse wederopbouw kreeg Luc van Hoek een lange reeks opdrachten waartoe ook dit kunstwerk behoort. Hij was betrokken bij de inrichting van veel nieuwe instellingen op terreinen van de zorg en het onderwijs, ook maakte hij veel werken ten dienste van kerken. Zijn oeuvre is zeer omvangrijk en omvat buitenbeelden in chamotte, beton en muurreliëfs. Daarnaast bestaat zijn werk uit wandkleden, kazuifels,schilderijen, glas-in-loodramen, grafisch werk, tekeningen, illustraties en zelfs poëzie.

Over Luc Van Hoek

Luc van Hoek is geboren op 30 juni 1910 in Tilburg en overleed op 29 januari 1991 in Goirle. Hij was betrokken bij de inrichting van veel nieuwe instellingen van de zorg en het onderwijs. Daarnaast maakte hij veel werken voor kerken. Zijn oeuvre is zeer omvangrijk en omvat buitenbeelden in chamotte, beton en muur reliëfs. Daarnaast bestaat zijn werk uit wandkleden, kazuifels, schilderijen, glas-in-loodramen, grafisch werk, tekeningen, illustraties en zelfs poëzie.

Bekijk hier het kunstwerk van de week

 • No comments yet.
 • Add a comment
  mrt 30
  Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg (a2 tilburg rit: 44073 directe inzet: ja)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de…

  mrt 30
  Ambulance naar Tilburg (b2 tilburg rit: 44066)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de…

  mrt 30
  Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg (a2 tilburg rit: 44065)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de…