Site logo
Beschrijving

Over Tilburg University: Een inclusieve academische gemeenschap

Tilburg University is niet zomaar een universiteit; het is een dynamische en betrokken academische gemeenschap die gedreven wordt door een missie om bij te dragen aan brede welvaart, duurzaamheid en inclusiviteit. Met een rijke geschiedenis van bijna 100 jaar heeft de universiteit zich gevestigd als een broedplaats voor kennis, karakter en maatschappelijke betrokkenheid. Hieronder verkennen we de essentie van Tilburg University, haar toewijding aan brede welvaart, en het belang van multidisciplinaire samenwerking.

Missie en betrokkenheid

Tilburg University zet zich in voor het welzijn van de huidige en toekomstige generaties. De universiteit ontwikkelt en deelt kennis die gericht is op het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. In nauwe samenwerking met studenten, docenten, onderzoekers en maatschappelijke partners streeft Tilburg University naar een inclusieve en duurzame samenleving.

Onderwijs en onderzoek voor brede welvaart

Met een focus op brede welvaart legt Tilburg University de nadruk op thema's als mentale en preventieve zorg, een inclusieve arbeidsmarkt, energietransitie en digitalisering. Door studenten op te leiden tot verantwoordelijke leiders met kennis, kunde en karakter, draagt de universiteit actief bij aan het vormgeven van een betere toekomst.

Vier samenhangende thema's

de universiteit richt zich op vier samenhangende thema's:

 • Zorg en Welzijn: Bevordering van (mentaal) welzijn voor iedereen.
 • Talentontwikkeling en Arbeidsmarkt: Het waarborgen van inclusieve deelname aan een veranderende arbeidsmarkt.
 • Energie en Klimaat: Het nemen van verantwoordelijkheid in de strijd tegen klimaatverandering.
 • Digitalisering: Zien van digitalisering als een motor voor innovatie, met zowel uitdagingen als kansen.

Rector magnificus Wim van de Donk van Tilburg University

Wim van de Donk, rector magnificus van Tilburg University, benadrukt de trots op de bruisende campus en de hechte gemeenschap van docenten, onderzoekers, studenten en ondersteunend personeel. Hij onderstreept het belang van kennis, kunde en karakter in het dienen van de samenleving.

Co-creatie door multidisciplinaire samenwerking

De complexiteit van hedendaagse maatschappelijke vraagstukken vereist een multidisciplinaire aanpak. Tilburg University omarmt co-creatie door disciplines als sociale wetenschappen, economie, recht en bestuur, geesteswetenschappen, theologie en digital sciences te combineren. Deze interdisciplinaire benadering leidt tot baanbrekende oplossingen voor vraagstukken als honger, armoede, brede welvaart, klimaat en energie.

Bouwen aan een betere toekomst

De academische gemeenschap van Tilburg University, bestaande uit studenten, medewerkers, alumni en maatschappelijke partners, blijft gezamenlijk bouwen aan kennis die de maatschappij nodig heeft. Met een voortdurende nieuwsgierigheid, moed, verbinding en zorgzaamheid voor elkaar en de samenleving, staat Tilburg University centraal in de evolutie naar een inclusieve en duurzame toekomst

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  Closed

 • Sunday

  Closed

 • 18/04/2024 06:29 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In