Site logo

Sinterklaasjournaal en de satirische talkshow ‘Speculasies’

Sinterklaasjournaal en de satirische talkshow 'Speculasies'

Goed nieuws voor jong en oud in Tilburg: het is weer tijd voor het Sinterklaasjournaal! Vanaf vanavond kunnen Tilburgse gezinnen elke dag om 18.00 uur afstemmen op NPO Zapp om de laatste avonturen van Sinterklaas en zijn Pieten te volgen. Maar er is meer: na het Sinterklaasjournaal is het tijd voor een gezonde dosis humor met de nieuwe satirische talkshow ‘Speculasies’.

Speculasies: lachen om de avonturen van Sinterklaas

‘Speculasies’, direct na het Sinterklaasjournaal om 18.10 uur, is een unieke toevoeging aan de Sinterklaasperiode. Deze talkshow, gepresenteerd door cabaretier Thomas van Luyn, kijkt met een satirische blik naar de gebeurtenissen van het Sinterklaasjournaal. Samen met bekende ‘deskundigen’, zoals de humoristische Yvonne Kletsmeijer (een knipoog naar Yvonne Coldeweijer), worden roddels en gebeurtenissen rondom Sinterklaas besproken. Zo was er een grappige ‘roddel’ dat Dieuwertje Blok zou stoppen met het presenteren van het Sinterklaasjournaal, wat natuurlijk niet waar is.

Sint 2023Sint 2023

Tilburgse kijkers enthousiast

De reacties van Tilburgse kijkers op ‘Speculasies’ zijn enorm positief. Veel mensen vinden deze nieuwe toevoeging zelfs beter dan traditionele talkshows. Op sociale media zoals X worden lovende reacties gedeeld, waarbij termen als ‘briljant format’ en ‘spot on mediaparodie’ vaak voorbij komen.

Dus, beste Tilburgers, zet de Hollandse pot op maandag extra vroeg klaar en maak je klaar voor een avond vol vermaak. Het Sinterklaasjournaal, gevolgd door ‘Speculasies’, belooft een heerlijke mix van spanning, avontuur en humor. Het is de perfecte manier om de avond te beginnen voor zowel kinderen als volwassenen. Geniet van de magie van Sinterklaas en de vrolijke satire die ‘Speculasies’ te bieden heeft.

Intocht Sinterklaas Tilburg: 19 november

Maak je klaar voor een onvergetelijke dag! Op 19 november om 12:00 uur arriveert Sinterklaas met zijn Pieten in de Piushaven, voor een feestelijke intocht die jong en oud zal betoveren. Met de aankomst van pakjesboot 12 belooft het een magisch spektakel te worden, vol vreugde en verwondering.

Ontmoet Sinterklaas en zijn Pieten

Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zullen de kinderen hartelijk begroeten, handjes schudden en uitkijken naar de mooie tekeningen die ze hebben gemaakt. Het wordt een ontroerend moment, waarbij kinderen de kans krijgen om persoonlijk met Sinterklaas en zijn gevolg in contact te komen. Een moment vol blije gezichtjes en warme ontmoetingen.

Speciale aandacht voor mindervalide bezoekers

In Tilburg is er speciale aandacht voor onze mindervalide vrienden en bezoekers. Er wordt gezorgd voor een toegankelijke plek op de vlonder aan het einde van de haven. Hier kunnen zij in alle comfort Sinterklaas en zijn Pieten ontmoeten en genieten van deze bijzondere gelegenheid.

Sint 2023Sint 2023