Site logo
Aftellen
  • 00

    Days
  • 00

    Hours
  • 00

    Minutes
Aankomende datums
Locatie
Beschrijving

Ontdek Laure Prouvost's Betoverende Wereld: IN THE MIST OF IT ALL, ABOVE FRONT TEARS

Dit voorjaar onthult De Pont een betoverende en meeslepende tentoonstelling van de gerenommeerde kunstenares Laure Prouvost, van 24 februari tot 18 augustus 2024. IN THE MIST OF IT ALL, ABOVE FRONT TEARS belichaamt Prouvost's unieke vermogen om een surreële, absurdistische en poëtische wereld te creëren, die wordt verkend via diverse artistieke media zoals video, sculptuur, performance, textiel en tekst. Deze tentoonstelling belooft een fascinerende reis te worden door thema's als ecologie, het vrouwenlichaam en migratie, en biedt een frisse kijk op maatschappelijk engagement.

Contrasten en Dualiteit in Prouvost's Werk

Laure Prouvost's artistieke universum is doordrenkt van contrasten. Met een opvallende combinatie van humor en ernst neemt ze haar publiek mee van duisternis naar licht, en van dystopie naar utopie. In een intrigerende video-installatie, dompelt Prouvost het publiek onder in de dromen van een terugkerend personage genaamd Grandma. In deze monumentale presentatie krijgt Grandma vleugels, waarmee ze haar verlangen vervult om als vogel hoog boven de wolken te zweven en de wereld vanuit een hemels perspectief te aanschouwen.

Grenzeloze Verbeelding en Maatschappelijk Engagement

Prouvost's werk overstijgt de grenzen tussen fictie en realiteit, waarbij ze de bezoeker uitnodigt om de gevolgen van klimaatverandering en menselijke migratie te overdenken. De tentoonstelling brengt de impact van opwarming van de aarde en de parallellen tussen mens en vogel op indringende wijze onder de aandacht. Tegelijkertijd inspireert Prouvost ons om voorbij grenzen te kijken, zowel letterlijk als figuurlijk, en nodigt ze ons uit om onbelemmerd boven de wolken te zweven.

Erkenning en Prestaties van Laure Prouvost

Laure Prouvost, onlangs genomineerd voor Kunstenaar van het Jaar door het prestigieuze Britse tijdschrift APOLLO, heeft haar stempel gedrukt op het internationale kunsttoneel. Haar deelname aan de 58e Biënnale van Venetië in het Franse paviljoen en haar overwinning van de Turner Prize in 2013 getuigen van haar buitengewone bijdrage aan de hedendaagse kunst.

Mis deze kans niet om ondergedompeld te worden in de betoverende wereld van Laure Prouvost bij De Pont van 24 februari tot 18 augustus 2024. Een ervaring die de verbeelding aanspreekt, de zintuigen prikkelt en uitnodigt tot reflectie over de wereld om ons heen

Foto: Laure Prouvost, Every Sunday, Grandma, 2022, video still, collectie De Pont museum, Tilburg, foto Alex Kachkaev, Courtesy of the artist

You May Also Be Interested In