Hoe het allemaal begon...
Als chef-kok heb ik jarenlang gedroomd van mijn eigen delicatessenzaak, waar eerlijke en heerlijke producten samenkomen met een klein restaurant in een ontspannen sfeer. Die droom is werkelijkheid geworden met Pulcinos & Satiata. Samen met chef-kok Puck van Baast en Mattijs van der Meulen bereiden we een eerlijk, vers en klein menu.
Pulcinos is ontstaan in 2018, geïnspireerd door een aangetrouwde oom uit Falcone, Sicilië, die altijd Limoncello maakte volgens hetzelfde recept met Siciliaanse citroenen. Hoewel hij in 2012 is overleden, leeft zijn liefde voor het eiland voort in onze familie. Op vakantie in Sicilië noemde de lokale bevolking me 'pulcino', wat kuikentje betekent, vanwege mijn goudblonde haren in de zon. Op mijn 16de leerde ik de geheimen van zelfgemaakte limoncello van Francesco Milone, de vader van mijn oom. Terug in Nederland begon ik te experimenteren en in 2018 besloot ik Pulcinos Liquor, mijn eigen limoncello, te gaan verkopen.
Met jarenlange ervaring in de horeca als kok en de oprichting van Pulcinos Liquor, had ik altijd de ambitie om mijn liefde voor eten en drinken te combineren in een eigen zaak. In augustus 2020 werd die ambitie werkelijkheid met Pulcinos Food, een knusse en laagdrempelige zaak die werkt met eerlijke en lokale producten. Mijn deur staat vijf dagen per week open voor iedereen, of je nu langs wilt komen voor een praatje, een diner of gewoon een ongedwongen borrel. Salute!
Wil je onze passie voor eerlijk eten en heerlijke Limoncello zelf ervaren? Kom dan langs bij Pulcinos in Tilburg en laat je verrassen door de smaken van Sicilië en de gastvrijheid van Pulcinos Food. Wij heten je van harte welkom!
Piushaven 20b, 5017 AN Tilburg, Netherlands
Monday
12:00 - 23:00
Tuesday
Closed
Wednesday
Closed
Thursday
12:00 - 23:00
Friday
12:00 - 00:00
Saturday
12:00 - 00:00
Sunday
12:00 - 23:00
08/11/2024 20:16 local time
Add a review