Site logo
Beschrijving

Wees welkom bij Ontdekstation013

Ontdekstation013 verwelkomt je in de boeiende wereld van techniek en wetenschap. Gevestigd in een prachtige oude fabriekshal in de Spoorzone van Tilburg, waar vroeger treinen werden gerepareerd, bieden wij een unieke plek voor kinderen en jongeren vanaf 4 jaar om hun talenten te ontdekken via workshops en programma's op het gebied van techniek en wetenschap. Onze aanpak is speels en creatief, gericht op het zelf bedenken van oplossingen en de uitvoering ervan. Ontdek, beleef, leer, creëer – dit zijn onze kernwoorden.

Ontdek je eigen interesses en talenten

Waarom is techniek zo belangrijk? Techniek is de sleutel tot alles wat mensen hebben gemaakt en blijven maken. Het voorziet in concrete oplossingen voor problemen en voldoet aan de behoeften die we hebben om te overleven en gedijen. We willen jonge mensen in contact brengen met techniek en wetenschap, zodat ze kunnen ontdekken of ze hierin interesse hebben en bewuste keuzes kunnen maken voor hun toekomst.

Voor vrije tijd en educatie

Ontdekstation013 is de perfecte bestemming voor gezinsuitjes en kinderfeestjes. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan workshops en activiteiten, allemaal op een speelse manier gepresenteerd. Gedurende schooltijden bieden we lesprogramma's en workshops voor zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs en hoger onderwijs. Deze programma's bevorderen onderzoekend en ontdekkend leren en de ontwikkeling van 21st century skills. Daarnaast ondersteunt Ontdekstation013 docenten bij de professionalisering in het techniekonderwijs en biedt het scholieren en studenten de mogelijkheid om projecten op onze locatie uit te voeren.

En het bedrijfsleven

Bedrijven maken ook gebruik van de mogelijkheden van Ontdekstation013. Ze benaderen ons met vraagstukken en innovatieve ideeën om samen te werken met het onderwijs en zo verrassende oplossingen te ontwikkelen. We faciliteren projecten gericht op het aanwakkeren van interesse in de technische sector. Op deze manier fungeert Ontdekstation013 als een verbindende schakel tussen de technische sector en het onderwijs. Bovendien bieden we mogelijkheden voor bedrijfsuitjes, evenementen en locatieverhuur, waardoor we ons netwerk blijven uitbreiden.

We doen het niet alleen

Ontdekstation013 is een gezamenlijk initiatief van Platform Promotie Techniek Midden-Brabant, het Primair Onderwijs in Tilburg en is opgericht in 2017. Met de steun van de gemeente Tilburg, het onderwijs en het Tilburgse bedrijfsleven is Ontdekstation013 uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van de stad voor de brede talentontwikkeling bij kinderen en jongeren op het gebied van wetenschap, techniek en creativiteit.

We werken samen aan dezelfde doelen

De doelstellingen en activiteiten van Ontdekstation013 sluiten naadloos aan bij de strategische doelen van Deltaplan Techniek, Het Techniekpact, Sterk Techniek Onderwijs en de Human Capital Agenda. Daarnaast ondersteunen we de ambities van het regionaal economisch samenwerkingsprogramma van de regio Hart van Brabant, met de focus op leisure, logistiek, Smart Industry en zorg.

Kom gerust eens kijken of meedoen!

We zijn ontzettend trots op alles wat er te doen en te beleven valt in Ontdekstation013. Onze grote hal zorgt vaak voor verrassende reacties. Dus kom gerust eens bij ons kijken, of nog beter, kom met ons praten over jouw ideeën en interesses. Of nog leuker, doe mee met de programma's die we aanbieden. Bekijk onze openingstijden of neem direct contact met ons op. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 19/04/2024 01:13 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In