Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /home/soeqnl/domains/soeq.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
NK Tegelwippen 2024 - SOEQ
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /home/soeqnl/domains/soeq.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Site logo
Aftellen
  • 00

    Days
  • 00

    Hours
  • 00

    Minutes
Aankomende datums
Locatie
Beschrijving

Tilburgers in actie: NK Tegelwippen 2024

Op 21 maart gaat het startschot voor het NK Tegelwippen 2024, een initiatief dat tot en met 31 oktober loopt. In 2023 hebben de inwoners van Tilburg indrukwekkende resultaten behaald door maar liefst 2.300 tegels uit hun tuinen te verwijderen en te vervangen door groen. Dit jaar staat de ambitie op 40.000 gewipte tegels. Welke gemeente gaat er dit jaar met de titel vandoor?

Waarom NK Tegelwippen?

Deze ludieke wedstrijd dient een nobel doel: het aanpakken van klimaatverandering. Met de toenemende extremen in het weer, variërend van langdurige hittegolven tot hevige regenval, is het cruciaal om actie te ondernemen. Het vervangen van tegels door groen is een effectieve manier om hieraan bij te dragen. Groene tuinen hebben een verkoelend effect en bieden schaduw, terwijl tegels juist bijdragen aan opwarming. Het vergroenen van stedelijke gebieden bevordert bovendien de opname van regenwater in de bodem, waardoor het beschikbaar blijft tijdens drogere periodes. Een groenere omgeving heeft niet alleen positieve effecten op het klimaat, maar ook op onze mentale gezondheid en biodiversiteit. Draag ook jouw steentje bij aan een groener Tilburg!

Doe mee en maak het verschil

Tot en met 31 oktober heb je de kans om jouw bijdrage te leveren. Registreer de tegels die jij uit jouw tuin hebt gewipt op www.nk-tegelwippen.nl, inclusief een bewijsfoto van de vernieuwde (gevel)tuin. Alle gewipte tegels worden bijgeschreven op de Tegelteller van de gemeente. Wil je van jouw tegels af en sta je te popelen om in het voorjaar aan de slag te gaan? Meld je dan vóór 1 april aan bij de Tegeltaxi. Zij halen in april en mei gratis jouw overtollige tegels op, zodat jij zonder obstakels aan een groenere omgeving kunt werken. Laten we samen Tilburg nog groener maken!

You May Also Be Interested In