Site logo
Beschrijving

Annet Vermeulen: Docent en beeldend kunstenaar

Introductie

Annet Vermeulen, geboren in 1965 in Drunen, is een veelzijdige persoonlijkheid met een passie voor kunst en creativiteit. Ze heeft zich ontwikkeld tot een gerenommeerd docent en beeldend kunstenaar met een specialisatie in keramiek. In dit artikel duiken we dieper in op het leven en werk van Annet Vermeulen.

Een creatieve achtergrond

De creatieve vonk bij Annet Vermeulen werd al op jonge leeftijd aangewakkerd. Haar ouders waren handig en creatief, en zij deelde in hun liefde voor ambachtelijk werk. Haar moeder leerde haar borduren, haken en breien, terwijl haar vader meubels maakte en herstelde in zijn schuur. Deze vroege blootstelling aan creatieve activiteiten legde de basis voor Annet's toekomstige passie.

Van tuinieren tot kunst

Annet en haar broer brachten hun jeugd door met knutselen en buitenspelen in de tuin, wat haar liefde voor het werken met haar handen versterkte. Toen ze na de middelbare school een richting moest kiezen, was het voor Annet duidelijk dat ze niet in de boeken wilde duiken, maar met haar handen wilde werken.

Opleiding tot kunstenaar

Dit leidde haar naar de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, waar ze de eerste graads lerarenopleiding voor tekenen en schilderen volgde. Hoewel ze destijds niet van plan was om voor de klas te staan of kunstenaar te worden, heeft deze academie haar kunstzinnige vaardigheden ontwikkeld en verfijnd.

Na haar afstuderen als HBO-er activiteitenbegeleiding, werkte Annet enkele jaren in verschillende zorginstellingen, waar ze met diverse doelgroepen werkte, van mensen met psychiatrische problemen tot kinderen en ouderen.

De ontdekking van keramiek

In de jaren '90 ontdekte Annet haar liefde voor keramiek door een cursus te volgen bij de Volksuniversiteit Terra Nova in Tilburg. Ze werd al snel gegrepen door het werken met klei en besloot zelfs docent te worden, waardoor ze haar passie kon delen met anderen.

Specialisatie in keramiek

In 2006 begon Annet aan de opleiding keramiek aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Na het behalen van de hogere graad specialiseerde ze zich nog drie jaar in keramiek en behaalde ze in juni 2014 de specialisatiegraad keramiek.

Het ontstaan van Keramiekatelier antoonet

Na jarenlang ervaring opgedaan te hebben, kriebelde het om een eigen keramiekatelier te starten. In 2009 vond Annet met haar partner een geschikte locatie aan de Bredaseweg 199 in Tilburg, waar ze Keramiekatelier Antoonet begon. Wat begon als één cursus keramiek van 12 lessen, groeide uit tot een breed aanbod van cursussen, workshops en de mogelijkheid voor ervaren keramisten om zelfstandig te werken in haar atelier.

Balanceren tussen kunst en zorg

Annet Vermeulen balanceert nog steeds tussen haar artistieke passie en haar werk in de zorg. Ze werkt als begeleider dagbesteding bij Amarant voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen. Deze combinatie van twee banen houdt haar fris en biedt haar voortdurend nieuwe uitdagingen.

Boeiend geheel

Annet Vermeulen heeft haar passie, deskundigheid, specialiteit en ervaring weten samen te voegen tot een boeiend geheel. Ze is niet alleen een getalenteerd beeldend kunstenaar, maar ook een inspirerende docent die haar liefde voor keramiek deelt met anderen. Haar toewijding aan kunst en zorg laat zien dat creativiteit en medeleven hand in hand kunnen gaan.

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 24/04/2024 02:57 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In