Site logo
Beschrijving

Ervaar het unieke Haandeschudde in Kruikenstad

Wil je de kans krijgen om de enige echte Prins van Kruikenstad persoonlijk de hand te schudden? Dan is het Haandeschudde hét moment waar je bij moet zijn! Dit bijzondere ritueel volgt direct na d'n Inhaol van Kruikenstad, zodra de prins de symbolische sleutel van de stad in handen heeft. Het is een unieke gelegenheid om de nieuwe heerser van Kruikenstad te ontmoeten en de feestvreugde te delen.

Aansluiten in de lange rij van Kruiken en Kruikinnen

Het Haandeschudde is niet zomaar een gebeurtenis; het is een traditie waar Kruiken en Kruikinnen graag aan deelnemen. De lange rij die zich vormt op de Heuvel in Tilburg is een indrukwekkend schouwspel op zich. Het is dé kans om je mede-Kruiken te ontmoeten en samen dit feestelijke moment te vieren. De saamhorigheid en gezelligheid maken het Haandeschudde tot een unieke ervaring die je niet wilt missen.

Stadssleutel als beloning voor tijdige aansluiting

Wie op tijd aansluit in de lange rij op de Heuvel, wordt beloond met een extra speciale verrassing: een eigen stadssleutel van Kruikenstad! Het is niet alleen een symbool van betrokkenheid bij de festiviteiten, maar het geeft je ook een tastbaar aandenken aan deze bijzondere dag. Het dragen van je eigen stadssleutel is een trotse uiting van je band met Kruikenstad.

Haandeschudde: Een traditioneel hoogtepunt van carnaval in Tilburg

Het Haandeschudde is een traditioneel hoogtepunt tijdens de carnavalsviering in Tilburg. Het markeert de overdracht van de macht aan de Prins van Kruikenstad en versterkt de verbondenheid tussen de heerser en zijn onderdanen. Mis deze unieke kans niet om de Prins persoonlijk te begroeten, deel te nemen aan de feestvreugde en zelfs je eigen stadssleutel te bemachtigen door op tijd aan te sluiten op de Heuvel. Kruiken en Kruikinnen, verenig u en beleef samen het Haandeschudde in Kruikenstad!

Meer informatie

Ben je benieuwd naar meer informatie over carnaval in Kruikenstad ? Dan kan je hier de website van de carnavalsstichting vinden. Kruikenstad volg je ook via Facebook, Instagram, Youtube en Twitter.

You May Also Be Interested In