Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /home/soeqnl/domains/soeq.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Geheugenspreekuur - Bibliotheek Lochal - SOEQ
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /home/soeqnl/domains/soeq.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Site logo
Beschrijving

Wees welkom op het geheugenspreekuur: Een plek voor ondersteuning en begrip

Het is een normaal verschijnsel om af en toe iets te vergeten, maar als vergeetachtigheid je onzeker maakt of angst veroorzaakt, kan het een teken zijn van meer dan alleen alledaagse vergeetachtigheid. Het Geheugenspreekuur biedt een warm welkom voor iedereen met vragen over vergeetachtigheid, (beginnende) dementie, of gerelateerde zaken, vooral als je wat ouder wordt.

Vergeetachtigheid en onzekerheid

Vergeetachtigheid kan verschillende oorzaken hebben, waaronder (beginnende) dementie of andere hersenaandoeningen. De onzekerheid en angst die dit met zich meebrengt, vooral bij ouder worden, kunnen overweldigend zijn. Bij het Geheugenspreekuur staan we klaar om jouw vragen te beantwoorden en je gerust te stellen.

Leven met Dementie: Nieuwe uitdagingen

Het omgaan met dementie brengt complexe uitdagingen met zich mee, zowel voor de persoon met dementie als voor hun mantelzorgers. Ons team van dementieconsulenten begrijpt de impact van dementie op jouw leven en biedt een luisterend oor om je te helpen bij het navigeren door deze uitdagingen.

Dementieconsulent: Ondersteuning en begrip

Onze dementieconsulenten zijn er niet alleen om te luisteren, maar ook om jou te ondersteunen. Met hun expertise kunnen ze jouw vragen over vergeetachtigheid en dementie beantwoorden en je doorverwijzen naar de juiste ondersteuning. Bovendien bieden we de mogelijkheid om met behulp van een VR-bril te ervaren hoe het is om te leven met beginnende dementie.

Dementheek: Een schat aan informatie

In de Bibliotheek Midden-Brabant vind je niet alleen ons Geheugenspreekuur, maar ook een uitgebreide dementheek. Hier vind je een waardevolle collectie boeken en spellen die kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met dementie. De dementheek is een bron van informatie en ondersteuning voor zowel mensen met dementie als hun naasten.

Kortom, het Geheugenspreekuur staat klaar om jou te verwelkomen, te ondersteunen en te begeleiden op jouw reis door de uitdagingen van vergeetachtigheid en dementie. Voel je vrij om langs te komen en gebruik te maken van onze expertise en hulpbronnen.

Benieuwd naar het hele activiteiten aanbod ?

Benieuwd naar het hele activiteiten aanbod van Bibliotheek LocHal dan kan je hier op de website van de Bibliotheek kijken. De Bibliotheek Lochal volg je ook op Facebook.

You May Also Be Interested In