Site logo
Beschrijving

Ontmoet Jan de Orgelman: Tilburgs levend erfgoed en muzikaal wonder!

Stap binnen in Jan's betoverende wereld van draaiorgels! Wat begon als een bescheiden binnenshuis draaiorgeltje groeide uit tot een betoverende ervaring van een draaiorgel in het centrum. Jan's passie voor muziek en vreugde is voelbaar wanneer zijn betoverende klanken je omringen.

Ontdek draaiorgel "De Kruikenzeiker"

Ontdek "De Kruikenzeiker" het hartverwarmende draaiorgel dat Jan met trots door de straten van Tilburg manoeuvreert. Met zijn roots in het schilderachtige Sint-Job-in-'t-Goor, België, draagt dit orgel het vakmanschap van de gerenommeerde orgelbouwer J. Verbeeck. Jan's doorzettingsvermogen om dit culturele erfgoed te behouden, leidde tot een prachtige restauratie en een nieuwe artistieke identiteit.

Het orgel is een eerbetoon aan Tilburg, versierd met iconische afbeeldingen zoals de Kruikenzeiker en herinneringen aan de Heuvelse kerk en de Tilburgse kermis.

De doop van het orgel tijdens het Proefblaoze was een onvergetelijk moment. Burgemeester Theo Weterings en Prins Knet de Eerste zegenden het orgel met vlaggen en erkenning. Jan's status als ambassadeur van Tilburg is een eerbetoon aan zijn toewijding en de magie die hij brengt.

Het draaiorgel in het centrum

Op woensdag, vrijdag en zaterdag, brengt Jan's vrolijke deuntjes leven in het centrum. Lachende gezichten en vrolijke voetstappen vormen een symfonie van geluk, terwijl Jan zijn passie met zijn geliefde stad deelt.

Jan's orgels zijn niet alleen muzikale meesterwerken, maar ook essentiële schakels in Tilburg's levend erfgoed. Dus kom, geniet en word deel van de betovering terwijl Jan en zijn orgels de straten van Tilburg tot leven wekken. Houd er rekening mee dat bij slecht weer de klanken even rusten, maar zodra de zon weer schijnt, zal Jan weer paraat staan om je te betoveren met zijn muzikale reis door de stad.

You May Also Be Interested In