Site logo

Tag: Beeld

Bekijk hier nieuwsberichten met te Tag: Beeld en die je op soeq.nl kan vinden

sep 19
Kunstwerk van de week: ‘Beeld Drie kinderen in een kring’

Het beeld ‘Drie kinderen in een kring’ is gemaakt door Hans Claesen in 1962. Het witgeschilderde betonnen beeld bevindt zich in Tilburg-West in de wijk Het Zand.

aug 29
Kunstwerk van de week: ‘Kunstwerk Spelende beren’

Het kunstwerk ‘Spelende beren’ is gemaakt door Jaak Kreijkamp in 1966. Het kunstwerk bevindt zich op het schoolplein van basisschool Jeanne d’Arc in Tilburg-West.

aug 08
Kunstwerk van de week: ‘Kruiswegstatie 7 Jezus valt voor de tweede maal onder het kruis’

Het kunstwerk ‘Kruiswegstatie 7 Jezus valt voor de tweede maal onder het kruis’ is gemaakt door Fa. P. Verbraak & Zonen in 1961. Het religieuze kunstwerk bevindt zich op het Heiligdom Peerke Donders in Tilburg-Noord.

jul 25
Kunstwerk van de week: ‘Beeld Kletsende Vrouwtjes’

Het beeld de kletsende vrouwtjes is gemaakt door Arie van Hoorn in 1988. Het bronzen kunstwerk is 20 centimeter hoog en bevindt zich in de Slimstraat in Udenhout.

jun 07
Monument van de week: ‘Beeld / Monument voor Peerke Donders’

Beeld / Monument voor Peerke Donders is te vinden voor de ingang van het Heiligdom Peerke Donders in Tilburg en is in 1933 geplaatst.

mei 31
Monument van de week: ‘Beeld / Monument van Onze Lieve Vrouw ter Baan’

Het kunstwerk ‘Onze Lieve Vrouw ter Baan’ is gemaakt door Manus Evers in het jaar 1939. Het bevindt zich in Tilburg-Zuid in het Leijpark.

apr 26
Monument van de week: ‘Monument Burgemeester Van de Mortel’

Het beeld/monument ‘Burgemeester Van de Mortel’ is gemaakt door kunstenaar Albert Termote in het jaar 1958. Het herinneringsmonument is te bewonderen in Tilburg-Zuid. 

apr 11
Kunstwerk van de week: ‘Kruiswegstatie 10 Jezus wordt ontkleed en met gal gelaafd’

Het kunstwerk ‘Kruiswegstatie 10 Jezus wordt ontkleed en met gal gelaafd’ is gemaakt door Fa. P. Verbraak & Zonen in 1961. Het religieuze kunstwerk bevindt zich op het Heiligdom Peerke Donders in Tilburg-Noord.

mrt 28
Kunstwerk van de week: ‘Beeld Oduluphianen’

Het ‘Beeld Oduluphianen’ is gemaakt door een nog onbekende kunstenaar in 1999. Het bronzen kunstwerk bevindt zich op het schoolplein van het St. Odulphuslyceum in Tilburg.

mrt 21
Kunstwerk van de week: ‘Beeld De Arbeider – Stadhuis Tilburg’

Het beeld ‘De Arbeider’ is gemaakt door Zr. Jesualda Kwanten en is in 1971 gerealiseerd. Het bronzen beeld bevindt zich in het Stadhuis in Tilburg.