Site logo

Tag: Beeld

Ontdek de visuele verhalen van Tilburg: van intrigerende kunstwerken tot historische standbeelden. Hieronder vind je een rijk archief aan nieuwsberichten die het onderwerp ‘beeld’ belichten. Blader door onze collectie en verrijk jezelf met de beeldende kunst en beeldcultuur van onze levendige gemeenschap.

mrt 12
Kunstwerk van de week: ‘Mariabeeld – Goirkestraat’

In de schilderachtige wijk Het Goirke, gelegen in Tilburg, vindt je het Mariabeeld Goirkestraat. Deze  sculptuur, al sinds 1904 majestueus in de Goirkestraat, vormt een tastbaar stukje geschiedenis dat de rijke culturele erfenis van de stad weerspiegelt. Een tijdloos stuk uit 1904 Het Mariabeeld, opgericht in 1904, vertegenwoordigt een tijdperk van vakmanschap en toewijding aan […]

feb 20
Kunstwerk van de week: ‘Beeld Sint Dominicus – RK Begraafplaats Hasselt Tilburg’

Het imposante beeld van Sint Dominicus, vervaardigd door de beeldhouwer Albert Verschuuren, prijkt trots op de RK Begraafplaats in de sfeervolle wijk de Hasselt in Tilburg. Dit meesterwerk, ontstaan in 1923 en gebeeldhouwd uit duurzaam steen, is een indrukwekkend eerbetoon aan de heilige. Verhuizing van kerk naar begraafplaats Het kunstwerk, ooit prominent aanwezig op de gevel […]

jan 16
Kunstwerk van de week: ‘Beeld KomMa’

Het bronzen beeld ‘KomMa’, vervaardigd door het echtpaar Jean en Marianne Bremers uit Helvoirt, heeft zijn thuis gevonden bij Winkelcentrum Koningsoord in Berkel-Enschot. Dit kunstwerk, tot stand gekomen in 1989, straalt niet alleen vakmanschap uit maar draagt ook een diepere betekenis met zich mee. Een symbolische samensmelting Gemaakt van duurzaam brons, staat ‘KomMa’ op een […]

jan 09
Kunstwerk van de week: ‘Beeld Herder met Hond’

Het beeld “Herder met Hond,” gecreëerd door kunstenares Anet van de Elzen in 1997, domineert het landschap van Berkel-Enschot met zijn indrukwekkende hoogte van ongeveer 325 centimeter. Gelegen tussen de Torenhoekstraat en Puccinilaan, trekt dit betonnen meesterwerk onmiddellijk de aandacht van voorbijgangers en nodigt hen uit om de symboliek en diepgang ervan te ontdekken. Een […]

dec 19
Kunstwerk van de week: ‘Kunstwerk Staande Kardinaal’

De culptuur ‘Staande Kardinaal’ is gemaakt door Giacomo Manzù. Het bronzen beeld staat in het Paleis Raadhuis in Tilburg. Het is een kardinaalsfiguur gekleed in een lange mantel tot aan de voeten.

nov 28
Kunstwerk van de week: ‘Kruiswegstatie 5 Simon helpt Jezus het kruis dragen’

Het kunstwerk ‘Kruiswegstatie 5 Simon helpt Jezus het kruis dragen’ is gemaakt door Fa. P. Verbraak & Zonen in 1961. Het religieuze kunstwerk bevindt zich op het Heiligdom Peerke Donders in Tilburg-Noord.

nov 21
Kunstwerk van de week: ‘Beeld Miet van Puijenbroek – Textielmuseum’

Het beeld ‘Miet van Puijenbroek’ is gemaakt door Margot Homan in het jaar 2009. Het beeld staat op het terrein van het textielmuseum in Tilburg. Het kunstwerk herinnert aan Miet van Puijenbroek die een loopbaan heeft gehad van textielarbeidster tot wethouder van Tilburg.

sep 19
Kunstwerk van de week: ‘Beeld Drie kinderen in een kring’

Het beeld ‘Drie kinderen in een kring’ is gemaakt door Hans Claesen in 1962. Het witgeschilderde betonnen beeld bevindt zich in Tilburg-West in de wijk Het Zand.

aug 29
Kunstwerk van de week: ‘Kunstwerk Spelende beren’

Het kunstwerk ‘Spelende beren’ is gemaakt door Jaak Kreijkamp in 1966. Het kunstwerk bevindt zich op het schoolplein van basisschool Jeanne d’Arc in Tilburg-West.

aug 08
Kunstwerk van de week: ‘Kruiswegstatie 7 Jezus valt voor de tweede maal onder het kruis’

Het kunstwerk ‘Kruiswegstatie 7 Jezus valt voor de tweede maal onder het kruis’ is gemaakt door Fa. P. Verbraak & Zonen in 1961. Het religieuze kunstwerk bevindt zich op het Heiligdom Peerke Donders in Tilburg-Noord.

jul 25
Kunstwerk van de week: ‘Beeld Kletsende Vrouwtjes’

Het beeld de kletsende vrouwtjes is gemaakt door Arie van Hoorn in 1988. Het bronzen kunstwerk is 20 centimeter hoog en bevindt zich in de Slimstraat in Udenhout.

jun 07
Monument van de week: ‘Beeld / Monument voor Peerke Donders’

Beeld / Monument voor Peerke Donders is te vinden voor de ingang van het Heiligdom Peerke Donders in Tilburg en is in 1933 geplaatst.

mei 31
Monument van de week: ‘Beeld / Monument van Onze Lieve Vrouw ter Baan’

Het kunstwerk ‘Onze Lieve Vrouw ter Baan’ is gemaakt door Manus Evers in het jaar 1939. Het bevindt zich in Tilburg-Zuid in het Leijpark.

apr 26
Monument van de week: ‘Monument Burgemeester Van de Mortel’

Het beeld/monument ‘Burgemeester Van de Mortel’ is gemaakt door kunstenaar Albert Termote in het jaar 1958. Het herinneringsmonument is te bewonderen in Tilburg-Zuid. 

apr 11
Kunstwerk van de week: ‘Kruiswegstatie 10 Jezus wordt ontkleed en met gal gelaafd’

Het kunstwerk ‘Kruiswegstatie 10 Jezus wordt ontkleed en met gal gelaafd’ is gemaakt door Fa. P. Verbraak & Zonen in 1961. Het religieuze kunstwerk bevindt zich op het Heiligdom Peerke Donders in Tilburg-Noord.