Site logo

Wisseltruc op Tilburgse Kermis: kinderattractie vervangen door Power Surge

De Spoorlaan in Tilburg
5/5

Zauber der Phantasie werd vlak voor de start van de Tilburgse Kermis gekeurd, maar voldeed niet aan de Nederlandse eisen. “Het lukte niet om tijdens de kermis alsnog de benodigde aanpassingen door te voeren”, vertelt een gemeentewoordvoerster. De sleepbaan voor kinderen liet de lampjes branden, maar bleef dicht.

“Blij dat we een vervangende attractie gevonden hebben.”

De gemeente ging daarom opzoek naar een passende vervangende attractie. “We hebben gelukkig een groot netwerk en zijn blij dat het gelukt is iets te vinden. En ook iets dat daadwerkelijk op die plek past qua afmetingen en opbouw.” Zauber der Phantasie was qua oppervlakte niet een heel grote attractie.

Woensdagnacht is de Duitse kinderattractie afgebroken en rond vijf uur ’s ochtends begon de opbouw van de Power Surge. “Die stond een paar dagen geleden nog in Uden en had de keuring wel op orde. Zij wilden graag nog een paar dagen op het kermislint staan en ons daarmee ook een beetje helpen”, legt de gemeentewoordvoerster uit.

Donderdagmiddag konden de eerste kermisbezoekers al hun maag testen in de Power Surge. Een pittige attractie die hoog ronddraait en meerdere keren over de kop gaat.

“Zo’n wisseling tijdens de kermis is heel zeldzaam.”

De gemeente is blij dat de plek is opgevuld. “Ik kan mij niet herinneren dat we tijdens de kermis ooit een wisseling hebben gehad, het is echt heel zeldzaam.” Volgens de woordvoerster komt een last-minute afzegging of vertrekkende attractie tijdens de opbouw weleens voor, maar echt tijdens de kermis eigenlijk nooit.

Zo ziet een ritje in de Power Surge eruit:

Het bericht Wisseltruc op Tilburgse Kermis: kinderattractie vervangen door Power Surge verscheen eerst op Omroep Tilburg – Lokale content van wereldbelang.

 • No comments yet.
 • Add a comment
  okt 02
  Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg (a2 tilburg rit: 143989)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a2 tilburg rit: 143989: Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg. 112 melding: a2 tilburg rit: 143989 Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg Bekijk volledige 112 […]

  okt 02
  Brandgerucht op Emmapassage in Tilburg (p 2 bzb-03 br gerucht emmapassage tilburg 209031)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft p 2 bzb-03 br gerucht emmapassage tilburg 209031: Brandgerucht op Emmapassage in Tilburg. 112 melding: p 2 bzb-03 br gerucht emmapassage tilburg 209031 Brandgerucht op […]

  okt 02
  Ambulance naar Tilburg (b2 tilburg rit: 143972)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft b2 tilburg rit: 143972: Ambulance naar Tilburg. 112 melding: b2 tilburg rit: 143972 Ambulance naar Tilburg Bekijk volledige 112 melding