Site logo

Willy’s Airborne favoriet op Tilburgse Kermis: ‘Eindelijk een mooi jaar’

De Spoorlaan in Tilburg
5/5

Het 65 meter lange gevaarte is niet te missen op het Piusplein en wordt elke dag druk bezocht. Toch was Willy verrast toen hij hoorde dat zijn Airborne de publieksprijs won. “Ik had niet verwacht dat ik zou winnen. Er staan tientallen mooie, grote attracties op de Tilburgse Kermis, dus dit was een leuke verassing. Ik heb het ook goed gevierd, maar vandaag gaan we weer aan de bak voor het laatste weekend.”

Het is hard werken, maar het is ook een serieus apparaat.”

De dag begint niet al te vroeg voor Willy en zijn personeel. Elke ochtend om 10.30 uur gaat de Airborne door een strenge inspectie. “We maken eerst alles grondig schoon en fris. Daarna zorgen we dat alle losse onderdelen worden nagecheckt.” Een beetje hoogtevrees is niet wenselijk; zijn personeel klimt elke ochtend de attractie in om het draaigedeelte bij te smeren en de olie bij te vullen. “Het is hard werken, maar het is ook een serieus apparaat. De inspecties nemen we heel serieus.”

Elke ochtend klimt een waaghals de 65 meter attractie op voor inspecties (foto: Edita Saakian).

Het is pas het eerste echte jaar dat de Apeldoornse Willy met zijn familie kan pronken bij de Tilburgse Kermis. Airborne’s debuut zou eigenlijk twee jaar geleden al zijn, maar toen was de attractie net niet op tijd af. Aan vorig jaar denkt hij ook niet graag terug. “Tijdens de coronaeditie hadden we ook veel pech. We hadden bijna elke dag last van storingen zodra we opengingen. Dat is dit jaar gelukkig anders. We hebben eindelijk een mooi jaar.”

“Deze kermis is met geen ander te vergelijken.”

Net als menig kermisexploitant, is dit vak hem met de paplepel ingegoten. “Als klein jongetje ging ik mee met mijn opa en oma’s attracties. Zij hadden altijd draaimolens en bingowagens. Later nam mijn vader het stokje over en nu ben ik aan de beurt.” De Tilburgse Kermis staat hoog op Willy’s lijst. “Deze kermis is met geen ander te vergelijken. Het is meer dan alleen een kermis, het is ook echt een groot feest.”

Al kan hij genieten van de Brabantse gezelligheid, toch blijft de 37-jarige kermisexploitant een zakenman. “Het is ook een belangrijke kermis om te netwerken voor ons, want marktmeesters uit heel Nederland en daarbuiten komen op de Tilburgse Kermis af. Het is een soort visitekaartje voor mijn bedrijf.”

Willy heeft een goed gevoel over het laatste weekend. “We gaan dit weekend nog vol op genieten van alle bezoekers. Na dit weekend wordt de Airborne afgebouwd en rijden we met vier transportwagens naar de volgende kermis.” Vervelen zal het nooit, weet Willy. “Je komt op zoveel mooie plekken en viert vijf tot tien dagen feest. Het is hard werken, maar je krijgt er veel blije gezichten voor terug.”.

De Airborne in actie (foto: Willy Ordelmans).

Het bericht Willy’s Airborne favoriet op Tilburgse Kermis: ‘Eindelijk een mooi jaar’ verscheen eerst op Omroep Tilburg – Lokale content van wereldbelang.

 • No comments yet.
 • Add a comment
  sep 27
  Voertuigbrand op Europalaan in Tilburg (p 1 bzb-01 br wegvervoer auto europalaan tilburg 209432)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft p 1 bzb-01 br wegvervoer auto europalaan tilburg 209432: Voertuigbrand op Europalaan in Tilburg. 112 melding: p 1 bzb-01 br wegvervoer auto europalaan tilburg 209432 […]

  sep 27
  Ambulance met spoed naar Tilburg (a1 tilburg rit: 140668)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a1 tilburg rit: 140668: Ambulance met spoed naar Tilburg. 112 melding: a1 tilburg rit: 140668 Ambulance met spoed naar Tilburg Bekijk volledige 112 melding

  sep 27
  Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg (a2 tilburg rit: 140665 directe inzet: ja)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a2 tilburg rit: 140665 directe inzet: ja: Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg. 112 melding: a2 tilburg rit: 140665 directe inzet: ja Ambulance met gepaste […]