Wat is er te doen met Pasen in Tilburg

Pasen in Tilburg

Pasen is een belangrijk christelijk feest en wordt twee dagen gevierd. Bijvoorbeeld met een traditionele Paasbrunch met familie of vrienden met lekkere verse broodjes en beschilderde eitjes. Door de kleintjes wordt er natuurlijk gespeurd naar verstopte (chocolade) eitjes. Maar met pasen zijn er ook leuke activiteiten te doen in Tilburg. Een gezellig uitstapje met je familie of juist even ontsnappen aan de verplichte activiteiten. Wij hebben voor jou alles op een rijtje gezet wat je kan doen met Pasen in Tilburg.

Paasactiviteiten

Paaseieren zoeken 

In het spoorpark kan je beide Paasdagen naar paaseieren gaan zoeken tijdens het evenement Paas speurpark. Haal je spelkaart bij spoorpark kiosk en verzamel alle letters van de paaseieren in het park. Heb je alle letters ingevuld dan en heb je de oplossing laten zien bij de kiosk krijg je een wel verdiend zakje paaseieren. Misschien kom je de Paashaas ook nog wel tegen in het park tijdens het zoeken naar de paaseieren. 

Paaswandeling

Trek jij liever je wandelschoenen aan dan dat je naar paaseieren gaat zoeken? Dan is De Paaswarandeling van Auberge du Bonheur misschien wel iets meer voor jouw. Je loopt tijdens deze wandeling op tweede paasdag door de mooie Oude Warande. Je kan kiezen uit een wandeling van 2 of 5 kilometer. Tijdens de “pitstops” wordt je getrakteerd op diverse drankjes en hapjes en kan je deelnemen aan de bingo.

Vlooienmarkten tijdens pasen

Met de paasdagen kun je ook naar de twee grote vlooienmarkten in Tilburg op eerste paasdag kan je een vlooienmarkt vinden op het parkeerterrein van het voormalig RKTVV voetbalveld. Op tweede paasdag kan je kan je ook lekker struinen en snuffelen tussen leuke spulletjes en mega koopjes inslaan bij de vlooienmarkt bij het Willem II station. Leuke markten voor een bezoek in de middag!

Genieten van muziek met Pasen
Zin om te feesten met Pasen? Dat kan bij Easter Dub in Club Smederij in Tilburg op zondag 17 april. Hier draaien ze Reggae, Roots en Dub. Perfect om de paasactiviteiten af te wisselen met een leuk feestje. Haal alvast een kaartje dan ben je verzekerd van een lekker avondje dansen met Pasen.

Op de zondag van Pasen kan je ook naar Pascal Vermeer’s Akasha in de Paradox in Tilburg. Tijdens dit concert van de groep Akasha hoor je de instrumenten piano, saxofoon, contrabas en drums. De composities worden door alle vier de bandleden aangeleverd en zijn opvallend door de open structuur waardoor expressie, improvisatie en interactie ontstaat.

Boktour

Ook aan de bierliefhebber is deze pasen gedacht in het dwaalgebied van het centrum van Tilburg kan je tijdens de Dwaalboktour genieten van de leukste, nieuwste en gaafste lentebieren.

Culturele activiteiten
Zie kleuren tot leven komen door ze te ruiken, voelen en zelfs te proeven tijdens een  expositie die ook te zien is met Pasen. De Kleurstof Expositie in het TextielMuseum in Tilburg toont werk van verschillende kunstenaars en (mode) ontwerpers. De primaire kleuren blauw, geel en rood zijn het uitgangspunt van ‘Kleurstof’.

In het TextielMuseum is ook de Makers geheimen Textiellab te zien tijdens Pasen. Tijdens deze groepsexpositie kun je zelf zien hoe kunstenaars, modeontwerpers en vormgevers samenwerken met projectontwikkelaars, technische experts en garen specialisten van het TextielLab.

Bij de Expositie CareFull de LocHal in Tilburg staan zestien mensen centraal tussen de 18 en 90 jaar. Zij maken kunst in verschillende Brabantse zorg- en welzijnsinstellingen. Kunst creëren zorgt ervoor dat bewoners zich fijner voelen en hierdoor minder eenzaam.

Wil je reageren? Dat kan hieronder

  • No comments yet.
  • Add a comment

    Heb je deze al gelezen?