Vind je route op de Tilburgse Kermis

Jongen in de Breakdance op de Tilburgse Vakantiekermis van 2021

De Tilburgse kermis is de grootste kermis van de Benelux. Het is een fantastische beleving. Of je nu uit België, een dorp uit Brabant of in het Noorden van Nederland komt. Maar hoe vind je de route als niet Tilburger in Tilburg? Wij hebben een checklist gemaakt met daarop alles wat je moet weten bij een bezoek aan de Tilburgse kermis.

Bereikbaarheid

De Tilburgse kermis is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Zodra je uit de trein of bus stapt op het station in Tilburg bevind je je midden op de Tilburgse kermis. Geen navigatie meer nodig! Ga je met de fiets? Parkeer hem dan gratis in een van de bewaakte fietsenstallingen. Zet hem bij fietsenstalling Concertzaal, fietsenstalling Spoorlaan of fietsenstalling Pieter Vreedeplein. Van daaruit loop je meteen de gezelligheid in. Tijdens de Tilburgse kermis zijn de fietsenstallingen Katterug en Heuvel gesloten. Ben je met de auto? Parkeer hem dan bij het parkeerterrein bij de Universiteit aan de Warandelaan. Het parkeren van je auto is hier gratis en voor slechts €1,- per persoon rijdt er vanaf hier een pendelbus om bezoekers naar de kermis te brengen. Kaartjes kun je kopen bij de mobiele buitenkassa op het terrein. Iedere 20 minuten vertrekt er een pendelbus. Hij rijdt naar de Burgemeester Brokxlaan, hier kan je ook weer opstappen. Liever in een parkeergarage in het centrum van Tilburg parkeren? Ga dan naar parkeergarage 013 Tivoli, Knegtel, Schouwburg, Pieter Vreedeplein, Heuvelpoort of het Koningsplein. Deze zijn allemaal 24 uur per dag geopend tijdens de Tilburgse kermis. Met de boot naar de Tilburgse kermis? Ook dit is mogelijk. Meer je boot dan aan in de Piushaven je wandelt dan binnen 5 min het kermisterrein op. 

Kermistrein

Even te moe om van plein naar plein te lopen? Stap dan in de Kermistrein! Deze trein rijd een route net langs het kermisterrein. Zo kun je even uitrusten en ook nog een andere kant van Tilburg ontdekken. Bekijk hier alle opstapplaatsen.

Mindervaliden

Parkeren bij de mindervaliden parkeerplaatsen in de parkeergarages Koningsplein (4 plaatsen), Schouwburg (3 plaatsen), Pieter Vreedeplein (8 plaatsen) en  013-Tivoli (4 plaatsen). In parkeergarage Koningsplein is geen lift aanwezig. Bij het NS-plein, Gasstraat en de Schouwburgring zijn tijdelijk extra mindervaliden plaatsen. Tijdens de Tilburgse kermis zijn er ook extra gehandicapten toiletten. Deze toiletten zijn bij het NS-plein onder de Spoorbrug, Koningsplein, Gasstraat en de Schouwburgring.

Good to know

Waar moet ik zijn? Waar begint de Tilburgse kermis. Hoe weet ik zeker dat ik niet een deel oversla? Wij hebben hier op de plattegrond alle attracties gezet. Zo weet je welk gedeelte je zeker niet mag overslaan. Ook kan je vinden waar je iets lekkers kan eten en waar de toiletten zijn. Altijd handig om te weten!

  • There are no listings matching your search. Reset Filters