Uniek Sporten Midden-Brabant zorgt voor aangepast sporten in de regio

G-Voetbalweekend 2022

Uniek Sporten Midden-Brabant is de nieuwe naam voor het Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant. Al ruim 25 jaar zorgt het ervoor dat mensen met een beperking in onze regio kunnen sporten. Vorige week was de viering van het jubileum. Tijdens deze avond kwamen sporters, verenigingsleden, (oud) medewerkers en beleidsmakers samen, om terug te blikken en te praten over de toekomst van aangepast sporten.

Sporten is goed voor de gezondheid en leuk om te doen. Het zorgt voor een betere conditie en tijdens het sporten kun je sociale contacten opbouwen. Sporten moet voor iedereen mogelijk en toegankelijk zijn. Uniek Sporten Midden-Brabant ondersteunt mensen met een beperking bij het vinden van een geschikte sport of beweegactiviteit. Het gaat hierbij om mensen met een lichamelijke-, verstandelijke-, visueale- (blind/slechtziend) of auditieve beperking (doof/slecht horend). Maar ook om mensen met een chronische of psychische aandoening of met gedragsproblemen. Zij krijgen hierbij persoonlijke begeleiding van een sport- en beweegcoach.

Uniek Sporten Midden-Brabant zet zich samen met verschillende organisaties in voor meer sportmogelijkheden voor mensen met een beperking. Ook helpt het sport- en beweegorganisaties bij het opzetten en versterken van aangepast sporten.

Interesse?

Heb je een beperking en wil je graag sporten? Of ben je een sport- of beweegorganisatie die ondersteuning nodig heeft? Kijk dan voor meer informatie op de website van Uniek Sporten Midden-Brabant of neem contact op met de coördinator via judith.van.berkel@tilburg.nl.

Bekijk hier waar je kunt sporten

Wil je reageren? Dat kan hieronder

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe

    Heb je deze al gelezen?