Site logo

Tag: Esmah Lahlah

Esmah Lahlah is een politica die in 2023 aangesteld werd als wethouder in Tilburg, met focus op het sociale domein, waaronder arbeidsparticipatie en bestaanszekerheid. Met Marokkaanse en Nederlandse wortels groeide ze op in een tweetalig gezin, vierde zowel Sinterklaas als Suikerfeest, en werd gestimuleerd om te studeren. Lahlah behaalde een gymnasiumdiploma en studeerde kinderpsychologie in Tilburg, waar ze later promoveerde in de rechtenfaculteit. Haar proefschrift ging over geweld onder Nederlandse en Marokkaans-Nederlandse jongeren.

Ze heeft zich in Tilburg als wethouder ingezet voor sociale zaken en kreeg bekendheid door haar praktische aanpak en initiatieven om mensen met lage inkomens te ondersteunen. Ondanks dat ze persoonlijk nooit in armoede leefde, stond ze bekend om haar empathie en inzet voor mensen die het minder hebben. Dit bleek onder andere uit haar actie om een maand lang te leven met een bijstandsbudget, om aandacht te vragen voor de situatie van mensen met een minimuminkomen.

Hoewel ze nieuw is in de partijpolitiek, met slechts een paar jaar lidmaatschap van GroenLinks en recente aanmelding bij de PvdA, heeft ze veel lof ontvangen voor haar werk en werd ze opgemerkt door de landelijke partijleiding. Ze werd gevraagd voor de gezamenlijke lijst van GroenLinks-PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen en staat op nummer twee, direct na lijsttrekker Frans Timmermans. Haar plaatsing op de lijst wordt gezien als een strategische zet om stemmen te trekken vanwege haar populariteit en haar sociale hart, ondanks haar gebrek aan ervaring in Den Haag.

nov 07
Een gezonde start met het Nationaal Schoolontbijt in Tilburg

In de week van 6 tot 10 november 2023 viert Nederland de 21e editie van het Nationaal Schoolontbijt, een initiatief dat gezonde eetgewoonten bij kinderen promoot.

okt 27
Tilburgse Ereprent voor Vincentiusvereniging Tilburg 

Op vrijdag 27 oktober 2023 was een dag van bijzondere betekenis voor de Vincentiusvereniging Tilburg, want ter gelegenheid van hun 175-jarig bestaan ontvingen ze de prestigieuze Tilburgse Ereprent.

okt 26
Tweede Kamerverkiezingen op 22 november: Laat Tilburg en Udenhout horen!

Op 22 november 2023 hebben we weer de kans om onze stem te laten horen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Uit Tilburg en Udenhout zijn er diverse kandidaten die hopen een plek in de Tweede Kamer te bemachtigen

okt 09
Esmah Lahlah: Tilburgs ‘natuurtalent’ schittert op nationaal podium

Hoewel Esmah Lahlah buiten Brabant nog relatief onbekend is, wordt ze binnen de politieke kringen van de provincie alom geprezen als een 'groot talent'. Als wethouder van Bestaanszekerheid, Kansengelijkheid en Talentontwikkeling in Tilburg heeft Lahlah laten zien dat ze makkelijk contact legt, of ze nu in een buurthuis of in de raadszaal staat. "Heel puur en betrokken is ze," aldus de Tilburgse burgemeester Theo Weterings (VVD).

sep 26
Nieuwe Wethouder voor GroenLinks in Tilburg

De GroenLinks Fractie Tilburg heeft de huidige fractievoorzitter, Evelien Kostermans, voorgedragen als de nieuwe wethouder van Tilburg.

sep 07
Esmah Lahlah van Tilburgse wethouder naar Tweede Kamer kandidaat

Het is een opmerkelijke opkomst in de politieke arena voor Esmah Lahlah. Na haar indrukwekkende overwinning vorig jaar als GroenLinks-lijsttrekker in Tilburg, heeft ze nu een prominente plek verworven op de kandidatenlijst van GroenLinks-PvdA voor de aankomende Tweedekamerverkiezingen.

mrt 16
Esmah Lahlah grote winnaar in Tilburg

In Tilburg zijn de stemmen geteld. Opvallend is de opmars van GroenLinks, onder aanvoering van Esmah Lahlah. Ook opvallend is het grote verlies van Lijst Smolders.