Ongeschreven regels voor kermisklanten

Een gondel van de Kermisattractie Polyp op de Tilburgse Kermis

De Tilburgse kermis is in volle gang. Wat een feest! Maar hoe moet je je nu ook al weer gedragen op de Kermis. Wat zijn de ongeschreven regels? Wij hebben ze hier voor jou op een rijtje gezet.

Stem opwarmen

Voordat je de Tilburgse Kermis betreedt is het belangrijk dat je thuis alvast je stem opwarmt en oefent met liplezen. Op de Kermis zijn er enorm veel mensen, prikkels en geluiden. Hier moet jij bovenuit komen als je een grote suikerspin of aardappeltwister met paprika smaak wilt bestellen. Kermisexpotanten zijn het gewend om heel de dag tien muziekjes door elkaar te horen maar misschien moet jij nog even wennen aan alle prikkels. Oefenen op liplezen dus. Na de derde keer vragen aan je vriend of vriendin: ‘Wat zeg je?’ zou ik maar gewoon ja knikken en glimlachen. Anders wordt het écht een beetje ongemakkelijk. Kom je er niet bovenuit? Met handen en voeten kom je ook al een heel eind. Als je gebaart dat je vier kaneelstokken wilt kan er weinig mis gaan.

Foody

Kies verstandig wanneer je geniet van een oliebol, suikerspin of wanneer je aan je derde wijnbal begint. Als je dit doet net voordat je de Crazy Mouse instapt kan dit wel eens verkeerd aflopen. Be prepared. Een gevoelige maag? Kies er dan voor om het Kermis rondje af te sluiten met al het lekkers. Last best.

Te leuk om te stoppen?

De ontelbare grijpmachines en muntenschuivers op de Kermis zijn super spannend en erg leuk. Maar ook een beetje verslavend, je wilt blijven spelen! Voordat je het weet zit al je Kermisgeld in zo’n automaat. Wil je dit voorkomen? Houdt dan een vast bedrag aan wat je maximaal wilt uitgeven en ga hier dan niet overheen. Op is op. En stel het bedrag niet pas vast als je al met een bakje munten in je hand staat. Speel verstandig.

De klassieke kamelenrace

De kamelenrace blijft toch wel een van de parels op de Tilburgse kermis. Nog geen ervaren pro in dit spel? Kijk dan eerst een paar potjes mee hoe de rest het aanpakt. Ieder jaar zitten er weer talentvolle spelers te spelen in Tilburg. Met jarenlange ervaring en goede technieken. Wil je een uitdaging? Speel dan tegen deze professionals. Let the game begin!