Site logo
Beschrijving

Ontdek het Warande Gebouw op de Campus van Tilburg University

Welkom in het Warande Gebouw, een architectonisch meesterwerk op de campus van Tilburg University. Ontworpen door de gerenommeerde Martien Jansen van M10 architecten, opende dit gebouw zijn deuren in 1992 en markeerde het als het eerste pand op de campus dat uitsluitend gewijd is aan collegezalen.

Architectuur van Martien Jansen

Het Warande Gebouw is het brein van Martien Jansen, een visionaire architect die bekend staat om zijn innovatieve ontwerpen. De focus lag op functionaliteit en esthetiek, en het resultaat was een gebouw dat zowel inspirerend als functioneel is.

Ruime collegezalen

In het hart van het Warande Gebouw bevindt zich een imposante collegezaal op de begane grond, geschikt voor ongeveer 500 personen. Maar dat is niet alles - het gebouw herbergt ook maar liefst 12 werkcollegezalen. De indrukwekkende ruimte van de grote collegezaal is slim geplaatst, deels verdiept in de aanwezige binnenplaats, en biedt zo een unieke sfeer voor grootschalige colleges.

Innovatieve ruimteplanning

De slimme ruimteplanning omvat ook het integreren van de werkcollegezalen in de voorbouw, waardoor een dynamisch en functioneel gebouw ontstaat. Royale gangen, elk drie meter breed, doorkruisen het Warande Gebouw en bieden niet alleen gemakkelijke toegang tot de werkcollegezalen maar ook een prachtig uitzicht op de hoger gelegen binnentuin.

Foyer en Kunst

De begane grond herbergt de foyer van de grote zaal, die naadloos verbonden is met de esplanade, de hoofdas van de campus. De materialisatie van het Warande Gebouw is zorgvuldig afgestemd op de historische gebouwen van Jos. Bedaux, waardoor een harmonieuze eenheid ontstaat. Binnen de hal vind je een opvallend kunstwerk van Harald Vlugt, dat het thema kennis en kennisversnippering belicht, en zo de intellectuele sfeer van het gebouw versterkt.

Bezoek het Warande Gebouw op de campus van Tilburg University en ervaar de unieke combinatie van architectonische pracht en functionele innovatie. Hier komen kennis, inspiratie en esthetiek samen in een indrukwekkende academische omgeving.

Locatie
  • No comments yet.
  • Add a review

    You May Also Be Interested In