Site logo
Aftellen
  • 328

    Days
  • 03

    Hours
  • 08

    Minutes
Aankomende datums
Locatie
Beschrijving

Noot wij verwachten dat het Waogeslouwe in 2025 ook in Januari of Februari zal plaatsvinden

Ontdek het geheim achter de carnavalswagens van d'n Opstoet: Het Waogeslouwe

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar het mysterieuze proces achter de prachtige carnavalswagens die jaarlijks de straten sieren tijdens d'n Opstoet? Het Waogeslouwe biedt jou de unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen en te ontdekken hoe deze indrukwekkende wagens tot stand komen. Tijdens deze gezellige middag krijg je een exclusieve rondleiding door de Bouwhal, waar de creativiteit en vakmanschap van de bouwers tot leven komen. Lees verder om meer te weten te komen over dit boeiende evenement.

De Bouwhal: Het kloppende hart van de creatie

De Bouwhal is de geheime werkplaats waar de carnavalswagens van d'n Opstoet worden gebouwd. Tijdens het Waogeslouwe opent deze plek zijn deuren voor het grote publiek. Je zult versteld staan van de bedrijvigheid en toewijding die hier heersen. De bouwers nemen je mee door het proces, van de ruwe schetsen tot de verbluffende eindresultaten. De wagens zijn een ware kunstvorm en een uitdrukking van de liefde voor carnaval die de stad verenigt.

Sfeer en gezelligheid

Terwijl je geniet van de rondleiding door de Bouwhal, kun je tevens ontspannen en genieten van een hapje en een drankje. De geur van papier-maché en polyester vult de lucht en draagt bij aan de authentieke carnavalssfeer. De bouwers staan graag klaar om al je vragen te beantwoorden en hun passie met je te delen. Het is een geweldige gelegenheid om in gesprek te gaan met de mensen achter de schermen en hun verhalen te horen.

Muzikale Klanken

Naast de fascinerende rondleidingen, kun je tijdens het Waogeslouwe ook genieten van de vrolijke klanken van verschillende kapellen. Deze muzikanten zorgen voor een feestelijke sfeer en maken van jouw bezoek een onvergetelijke ervaring. De harmonieën en deuntjes van de kapellen dragen bij aan de magie van carnaval en zorgen voor een onmiskenbare ambiance.

Voor de kleine kruikjes

Ook aan de jongste carnavalsvierders is gedacht tijdens het Waogeslouwe. In het Tjeukehok kunnen de kleine Kruikjes zich vermaken met knutselactiviteiten. Hier kunnen ze hun eigen carnavalscreatie maken en hun creativiteit de vrije loop laten. Het is een leuke manier voor kinderen om betrokken te raken bij het carnavalsgebeuren en plezier te hebben terwijl ze zelf iets creëren.

Kortom, het Waogeslouwe is een onmisbaar evenement voor iedereen die meer wil weten over de bouw van de carnavalswagens en die de carnavalssfeer wil proeven voordat d'n Opstoet begint. De Bouwhal is vol van geheimen en verhalen, en tijdens deze middagopenstelling kun je deel uitmaken van dit bijzondere hoofdstuk in de carnavalstraditie. Dus zet deze unieke ervaring in je agenda en kom langs om de creatieve geest van carnaval te ontdekken tijdens het Waogeslouwe.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar meer informatie over carnaval in Kruikenstad ? Dan kan je hier de website van de carnavalsstichting vinden. Kruikenstad volg je ook via Facebook, Instagram, Youtube en Twitter.

You May Also Be Interested In